Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a szer megfelelő alga ellen?

Ez a szer megfelelő alga ellen?

Figyelt kérdés

Most kezdtem egy hete az akváriummal és egy kis barna alga kezdett benne lenni.Egy,két napja már töldalga is van egy pici a növényeken.Rendeltem egy alga elleni szert.Nektek val ezzel tapasztalatotok,inkább vegyek másikat,ez is megfelel?

link: [link]

2021. ápr. 20. 22:50
 1/3 A kérdező kommentje:
*zöldalga*,van*
2021. ápr. 20. 22:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne pacsmagold semmivel az akvád. Ha algásodsz, akkor annak valami kiváltó oka van. Egy hetes, amúgyis várható ilyenkor az alga. Első héten én naponta cseréltem 50% vizet, aztán fokozatosan, hetről-hétre csökkentettem a vízcserék számát. 4. hétre már csak 1x cseréltem. Így elkerültem az alga inváziót.

Neked még be sincs állva a vized, de már piszkálnád. Hagyd békén, majd ha fél év múlva is algás vagy, akkor járj utána, hogy az algafaidnak mi a kiváltó oka.

2021. ápr. 21. 06:35
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
100%
Van még bőven vissza a bejáratási időből, a zöld és barna algák terjedése a természetes folyamatok beindulásával majd csökkenni fog. Ez egy új akváriumnál természetes jelenség. Tápozd a növényeidet, etesd néha a szűrőbaktériumokat és én is ajánlom már most a részleges vízcserék alkalmazását bár én elégségesnek ítélem a heti 2x 15%-ot. Ez az algairtó nem annyira durva de most semmiképp ne használd, esetleg később ha semmiképp nem boldogulsz és már minden mást kipróbáltál, pl gyorsan növő úszó lebegő növényeket. Nekem is van algairtóm de csak a karantén akváriumban használom növényfertőtlenítőnek.
2021. ápr. 21. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!