Eheim Pick up 60 belső szűrő takarításának menete?
Kiszeretném tisztítani a szűrőt de sajnos nincs hozzá használati utasításom. Nem tud valaki segíteni vagy valami oldalt mutatni ahol látnám hogy kell? Googlebe nem találtam megfelelőt. :(
Előre is köszönöm a segítséget
A pickup széria a szögegyszerű modellek egyike, jómagam sokáig használtam egy 160-as modellt, a felépítés szerintem máig uaz, gyorsan belejössz:
Veszel egy kisebb (keményebb műanyag) lavórt erre a célra (amit egy kézzel félig vízzel felöntve is meg tudsz tartani), legjobb állandósítani egyet erre a célra.
Szűrő kihúz, vagy kiemeled az egész szűrőt, vagy csak a fedelét veszed le, a fenti lavórt odatartod a víz fölé és a szivacsot lehetőleg anélkül, hogy megnyomnád beemeled a lavórba, a lényeg, hogy a ganaj ne folyjon vissza a vízbe.
A lavórba kimersz pár pohár akvavizet, a szivacsot a lavórban párszor tenyértussal kinyomkodod (nem kell galacsinná gyúrni, a szivacs élettartama rövidebb lesz, összeesik), a cél a ganaj lazítása, ezáltal a szűrő vízforgatásának fenntartása, nem a tiszta szivacs a cél!
Ha az egész szűrőt kivetted, akkor a rotortengely végén van két gumi, amelyikhez könnyebben hozzáférsz azt lepiszkálod (ha mosdó felett csinálod a lefolyó legyen dugózva mert a gumi pont átfér az átlag lefolyón...).
Rotor tengellyel kiemel, régi fogkefével átkefézed (ne ejtsd le a rotort ha egy mód van rá könnyen törik!), a szűrőház két műanyag vállon csúszik bele a motorrészbe, szétszedni is így tudod, a szűrőházat/műanyag részeket átvereted zuhannyal. Rotor tengellyel vissza, végére gumi vissza.
Ha még fognak a tapadókorongok akkor a szűrőt odanyomod az üvegnek, a túloldalon ellentartva a másik kezeddel. Ha nem vetted ki az egészet akkor a szivacs szimplán visszarak a szűrőházba.
A szivacs 4-6 hetet kellene kibírjon, a rotort meg minden 2. szivacspucolásnál át lehet kefézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!