Miért fél tőlem a halam? Az egyik halam mostanában annyira paranoiás, hogy konkrétan közel megyek az akváriumhoz, és mintha megőrült volna, elkezd gyorsan úszni, neki megy sz üvegnek, és mintha ki akarna ugrani a vízből, hogy elmeneküljön előlem.
Remélem nincs semmi baja, de konkrétan megszállottan viselkedik amikor egy kicsit is megközelítem az akváriumot. Aranyhal.
Az akváriumban nincs zsúfoltság, 60 literes akváriumban 2 hal van. Nem rég halt megy egy másik aranyhalam, nem volt beteg, csak valahogyan beütötte az oldalúszóját (pedig nincs semmi éles tárgy az akávriumban).
Eddig sosem féltek tőlem a halaim, semmitől se féltek, nem is voltak stresszesek. Ami még érdekes, hogy a testvéremtől nem félnek.
Nem tudom mi lehet a konkrét oka, de az holtbiztos ,hogy kicsi nekik az akvárium. 60 liter 1 aranyhalnak se elég. Kb 150-200 litertől tartható (legalább is az akváriumi változatok) s ekkora helyre mehet kb 3 max 4 hal. S ne mond ,hogy most “jól vannak, nincs semmi baj” mert biztos vagyok benne ,hogy ekkora helyen nem fognak 20-30 évet élni. Ha esetleg nekem nem hiszel akkor higgy a szakirodalomnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!