A valóságban élhet akkora méretű cápa, mint az első ('75-ös) filmben?
Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 08:40
4/13 kicsibarany válasza:
Jaj, elestem, nem kapaszkodtam elég erősen :(
5/13 anonim válasza:
A megalodon nevű fajta létezett régen, járj utánna. Hatalmas volt.
6/13 anonim válasza:
De hogy a Fehér cápa megnőhet-e akkorára?
"A legnagyobb lemért nőstény 610 centiméteres és 1905,[3][4][5] vagy talán 2268 kilogrammos lehetett.[6] A faj maximális mérete még manapság is vita tárgya, mivel egyes beszámolók nyers becsléseken és megkérdőjelezhető spekulációkon alapszanak."
7/13 anonim válasza:
Szerintem még nagyobb is élhet, a Föld óceánjainak nagy része még nem ismert, ki tudja milyen lények bujkálnak a szemünk előtt.
8/13 Thunderfairy válasza:
A nagy fehér cápa 6 m körűl van általában. Megnőhet nagyobbra is de az már nem annyira elterjedt. Azt hiszem a maximális mérete az 10 méter körűl van. de ez már ritka. Láttam egyszer egy dokumentum film részletet amiben egy 10-11 méteres emberevő, Tengeralatjárónak elnevezet nagy fehér cápa volt. De nem tudni biztosan hogy létezik, vagy létezet ez a cápa.
9/13 anonim válasza:
off: Még én sem éltem 75-ben, de ismerem a filmet, még az én gyerekkoromban is tarolt, mikor megláttam az első választ, az első reakcióm az volt, hogy öregszem. :-D
10/13 anonim válasza:
#érdekesség
Pont minap olvastam, hogy a természetvédelmi világszervezet szerint a tengeri fajok kb. 91%-át nem ismerjük még. Túl nagy költsége van az eféle kutatásoknak, mellesleg emberhiány is van.
Pár éves adat egyébként, de szerintem sokkal előrébb nem vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!