Valóságban hogy működik? Olyanokat olvastam, hogy mihelyst kibújnak az első fogak, már szoktassuk is a fogmosáshoz (persze babafogkefével. ) valamint fogorvoshoz vinni kell barázdazárásra, elfelejtettem mikor.
szóval a babámnak kint van a két alsó foga.ecsetelgetni szoktam neki, de azt hiszi az is kaja, nagy örömmel nyeldesi a folyadékot(persze alig teszek rá)de szóval totál nem rögzül neki, hogy ez a kaja utáni szájápolás..
de ha nagyobb is lesz és több foga is kint lesz már, más átkefélgeti azzal a puhagumiszőrös kefével? vagy hogyan csináljátok?
a barázdazárás pedig a körzeti dokinál egy ingyenes kötelező dolog lenne? csak mert nekünk semmi ilyet nem csináltak anno..és akkor kell vinni a kicsit, ha minden örlőfoga is kint van? vagy mikor?nem tudom hol olvastam :(
Én az első fogak megjelenésétől mosom a fogát puha sörtéjű babafogkefével. Most 1 éves, ha meglátja a fogkefét mondja, hogy "á".
A barázdazárás a maradó fogakra vonatkozik, és nincs rá automatikusan szükség. Ezt a fogorvos dolga megítélni.
Én akkor vittem őket fogorvoshoz, mikor az összes tejfog kibújt, hogy nézzen rá. Tejfogakkal egyébként nem sokat foglalkoznak.
mintha úgy olvastam volna, hogy pont a tejfogakra kell, mert nagyon veszélyes, ha elromlik már alatta az igazi fog is rohadni fog, vagy elhal mielőt tkijönne, vagy nem tudom, de veszélyei vannak annak ha a tejfogakra nem fordítunk elég figyelmet.
barázdazárásra akkor valamilyen kisgyerekkorban lehet vinni.
meg volt valami tabletta is amit elrágcsál a fog elszineződik úgy, hogy látható legyen hol vannak a ekevésbé takarított helyek, amire ügyelni kell(gondolom amikor már magától mossa a kis fogát)
milyen ecsetelő? ilyenről még nem is hallottam!
én gézlappal töröltem át a fogait mikor kibújt az eslő pár. utána áttértünk nenedent fogkefére, ezt az ujjamra kellett húzni és úgy. aztán pár héttel később műár rendesen megmostam a fogát este és reggel, majd mikor elkezdett ellenkezni, akkor tettem rá neki nenedent fogkrémet is, ezt le lehet nyelni...
barázdazárást akkor "kell" ha minden CSONTfoga kint van!
ez egy kis plusz segítség, hogy később romoljanak majd el a fogai. de ez nem adomány, nem tudom mennyibe kerül, de bőven ráérsz ezzel
jajj, a gombaölő ecsetelőnek semmi köze a fogmosáshoz, az nem szájápolás hanem szájgomba ölő :)
vegyél fogkefét vagy gézlapot és esténként picit töröld át
köszi a linket:)
"pár héttel később műár rendesen megmostam a fogát este és reggel"
ekkor hány hónapos volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!