Az aranyhalam pár napja ferdén-az oldalán- tud csak úszni és úgy vettem észre, hogy az akvárium aljára is csak nehezen tud lejutni. Hogyan tudok neki segíteni?
Szia, nekem is volt ilyen gondom, megkérdeztem az állatos srácot, akitől vettem.
Azt mondta, hogy kicsit koplaltassam, mert elképzelhető, hogy túl ette magát, szerintem most ne adj neki enni, max. holnap este.
De nem biztos, hogy ez segít, azért remélem, hogy minden okés lesz.
Ez sajna ÚSZÓHÓLYAG-GYULLADÁS.
A betegség kóroka nem tisztázott, de újabban a hasvízkórra vezetik vissza. Helyesnek látszik ez a feltevés, mert az újabban izolált vírusok rokonságban állnak a hasvízkórt okozó vírussal.
Vírus eredetű fertőzés lévén a betegség szétterjedhet az akváriumban.
Mindezek összefüggésében kezeld az állományt "SERA Baktopur direct"-tel (vigyázz! A "sima" baktopur nem jó. Csak a "direkt").
FONTOS: A kezelés ideje alatt - mivel erős antibakteriális szerről van szó - feltétlenül vedd ki a szűrőt az akváriumból, és üzemeltesd a kezelés ideje alatt pl. egy vödör vízben. Mert ha nem így teszel, a szűrőben lévő, káros anyagokat közömbösítő hasznos baktériumok elpusztulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!