Mit kell tudni a guppi tenyésztéséről?
Vanm egy nagyon egyszerű mód arra, hogyan különböztesd meg őket. A hím guppinál a hasúszó ún. gonopódiummá módosul, ennek olyan az alakja, mint egy vesszőnek, míg a nőstény hasúszója olyan, mint egy "rendes" úszó. Remélem, érthetően magyaráztam el :).
Onnan tudod, ha a nőstény terhes lesz, hogy (azon kívül, hogy a hasa nagyobb lesz) megjelenik egy ún. terhességi folt, egy feketés-barnás folt a nőstény hasa aljában. Elválasztani azért kell, mert a halak (még az anya is) felfalja a kicsiket. A guppi kb. négy hétig vemhes, ha észreveszed a terhességi foltot, utána 2-3 héttel válaszd el a nőstényt. Miután az összes kicsit megszülte, vedd ki a nőstényt is.
Nekem pont most szaporodtak a guppijaim, a kisik kb. 4-5 mm hosszúak, a magasságuk másfél mm körül van és átlátszóak, színtelenek, és nagyon aranyosak :).
én az alábbi fenti válaszok olvasása alapján többnyire egyetértek, de egyrészt nem. Nem feltétlen szülnek a nőstények havonta, az igaz hogy az átlag idő 4-5 hét kb. Én már tapasztaltam olyat is, hogy 3 hét után szült meg a guppim, igazából ez sok mindentől függ. Mindenki máshogy tapasztalja meg mennyi idő múltán szül a nőstény, illetve milyen jelei vannak ha szül, stb. Igazából ez a neveléstől függ, etetés, akvárium nagyságától is. Nem rég raktam át a halaimat 2x akkora akváriumba, ezzel kapcsolatosan azt tapasztaltam hogy a felnőtt halak mégnagyobbra nőttek, a halak inkább az akvárumhoz képest nőnek meg. minél nagyobb annál nagyobbra nőnek meg. a párzási időszak is sok mindentől függ, engedi-e a nőstény a megtermékenyülést, illetve ha nem is az, de a víz hőmérséklet is számít. 26 fokos víz környékén a halak párzási időszakot hisznek. ha túl hideg a víz nem biztos h a hím pározni akar. az oxigén is sokat számít. most a témától eltekintve van egy dalmata mollym és eleven szülő, láttam hogy már nem bírja mert hasas volt így külön raktam, estére megszült de igazából meg is lepődtem hogy nem kishalakat pottyantott ki hanem sárga tojásokat. a véleményem szerint szerintem sok volt benne, illetve már ő sem bírta így előbb kipottyantotta őket, de mivel nem fejlődtek ki a hasában így nem lettek belőle picik.
egész témáról annyit mindenkinek másabb a tapasztalása de nagyrésze ugyan az. jah és a fekete foltról annyit hogy nem minden halnál jön ki. változó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!