Milyen szűrőt ajánlotok kis akvába?
Pár napja indítottam egy hivatalosan 45 l-es akvát, ami a vízkiszorítás miatt inkább csak 40 literes befogadású. :)
1) Égetett agyag a talaj, 5 cm vastag átlag.
2) A szűrőm egy sima kis esőztetős, kocka szivacs (mint az Eheim durva szivacsa kb), 330 l/h. Egyesek szerint komolytalan a szivacs, talán kicsi is a gép. (Néztem, hogy azért elég szépen összekapta a koszt, a víz is tisztult.)
Böngésztem a piacot, hogy esetleg mit lehetne helyette, de ebben a 3-4W-os teljesítménnyel nem láttam komyabb dolgokat. Ugyan ez a séma. Szivacs vagy többféle szivacs egymáson (de akkor meg a W magasabb, erősebb a sodrás, ami nem biztos, hogy jó lesz), esetleg perlon, aztán kész.
Akasztósokat néztem még, amibe lehet kerámia töltetet tenni, de azokról olvastam, hogy áramszünet esetén kilöki a vizet, és amikor visszajön az áram, akkor nem biztos, hogy felszívja magát. És gyengéknek is tűnnek, inkább garnis vagy nevelő akvába valók.
Cseréljem sűrűbb szivacsra a meglévőt?
Vágjam ketté, tegyek bele középre perlont?
Másik szűrő legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!