Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen szűrőt ajánlotok kis...

Milyen szűrőt ajánlotok kis akvába?

Figyelt kérdés

Pár napja indítottam egy hivatalosan 45 l-es akvát, ami a vízkiszorítás miatt inkább csak 40 literes befogadású. :)

1) Égetett agyag a talaj, 5 cm vastag átlag.

2) A szűrőm egy sima kis esőztetős, kocka szivacs (mint az Eheim durva szivacsa kb), 330 l/h. Egyesek szerint komolytalan a szivacs, talán kicsi is a gép. (Néztem, hogy azért elég szépen összekapta a koszt, a víz is tisztult.)

Böngésztem a piacot, hogy esetleg mit lehetne helyette, de ebben a 3-4W-os teljesítménnyel nem láttam komyabb dolgokat. Ugyan ez a séma. Szivacs vagy többféle szivacs egymáson (de akkor meg a W magasabb, erősebb a sodrás, ami nem biztos, hogy jó lesz), esetleg perlon, aztán kész.

Akasztósokat néztem még, amibe lehet kerámia töltetet tenni, de azokról olvastam, hogy áramszünet esetén kilöki a vizet, és amikor visszajön az áram, akkor nem biztos, hogy felszívja magát. És gyengéknek is tűnnek, inkább garnis vagy nevelő akvába valók.

Cseréljem sűrűbb szivacsra a meglévőt?

Vágjam ketté, tegyek bele középre perlont?

Másik szűrő legyen?

2021. márc. 11. 11:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egy 8-10W-os szimmetrikus kétkamrásnak olyan zuhataga van hogy egy lazac is zavarba jönne. Ha arra gondolsz hogy az aljzatról nem szedi össze a mulmot akkor az talán jogos.
2021. márc. 13. 22:46
 12/12 A kérdező kommentje:
De gondolom azt a talajporszívózás megoldja. A mulmot egy szűrő se szedi össze a talajról maradéktalanul
2021. márc. 14. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!