"Sima" fénycső növényes akváriumba?
Az lenne a kérdésem, hogy egy mezei philips ...865 (6500k) cső megfelel növényes akváriumokhoz, vagy mindenképpen kifejezetten akváriumi célra gyártott kell hogy legyen?
Nem igazán nőnek a növényeim alatta, pedig a tápozás szerintem rendben van.
Jó. Fölösleges növényes jő, semmivel nem tud többet mint a napfényes.
Máshol kell keresni a hibát.
Pl: Teljes a tápozás? Mikro, makro elemek, CO2-
Vízparaméterek, túl kemény, és/vagy szikes víz-
Elég a fény? Növény fajták fényigényét kielégíti a fényforrás? W/l, vagy lm/l arány elegendő?
Maga a cső kelvinszám alapján teljesen kiváló akvárium fölé, a kérdés, hogy fényerővel hogy állsz bruttó literre vetítve, illetve milyen növényzetről van szó.
A tápozást részletezd pár gondolatban (ideértve a táptalajt is).
Akvárium: 63l
5cm-el az üveg felett 2x18w philips master 865.
Tápozás: Greenaqua micro-macro (EI szerint adagolva, de fele adagban, ahogy ajánlják low techez), Seachem excel gyári adagban. Lakók: Sakura garnélák, csigák, hidrák :) Talaj: 5cm Jbl manado dark, alatta 1cm virágföld. Víz: csapvíz: kh: 8, gh 16 ph: 8-8,5 Szűrő: Eheim biopower 200 matrix troppal töltve. A növények csak vegetálnak, 2 hete keztem a green aqua-s tápozást.
Nem tudom hol a hiba :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!