Ezek a halak összeillenek az akváriumba?
Van egy 120 literes aksim, és kíváncsi vagyok hogy ez így megfelel-e...
7guppi
3gömb molly
2black molly
1platti
3xifó
4kis tapi (takarító halak)
3algaevő
10 xifó ivadék egy szülőszobába.
Sok élőnövény, búvóhelyek, kagyló, kavics. Az akvárium december óta működik.
Egy hasonló vállalkozónak/alkalmazottnak az a célja, hogy profitot lásson, ehhez az kell, hogy ciklikusan visszatérjen hozzá az adott vevő és újabb „hasznos” tanácsokkal lássa el (pl: a malachit/parakill/metilén hármas tökéletes adu a tarsolyban, az egész akvát újra lehet gondolni a segítségükkel), persze némi élő áruval megspékelve. Tisztelet a kivételnek, de sajnos indokolatlan naivitás adni a szavukra, mindig felmerül a haszonszerzési kétely. A legtöbb ráadásul monopol helyzetben van, ergo fel sem merül a kockázata, hogy vevőt veszít a félrevezetéseivel.
Mindegyik elevenszülő tartása 6+ egyedből álló csapatot indokolna, a molly kilóg, mert melegebb vizet igényel, literre határeset, a xifónak a literszám kevés minimum egyedszám alapján 120 literre. A platti-guppi duó működhet vízkémia alapján és literre is, de inkább csak egyneműekből.
A „tapi” megnevezés számomra kérdőjel, talán másnak átmegy majd... A közönséges algaevő lágyabb vizet igényel, mint az említett elevenszülők, de nem lehetetlen kompromisszumot találni a vízkémiát illetően. A 3 egyedet 2 nőstény-1 hím megoszlásban tudom elképzelni, viszont ahogy nőnek és zsémbesednek kevés lehet a territórium.
Szval.. Meg mondom őszintén, hogy eddig fogalmam sem volt hogy pontosan hogy is hívják a "tapi" jelzővel ellátott egyedeket. Rákerestem a neten és van
2 panda páncélosharcsa, és
2 pöttyös páncélosharcsa az akváriumba. Az akvárium sztem irtó szép lett: sok növénnyel, sok bújóhellyel és nagyon virgonc, jókedvű halakkal. Mivel a szobába 25-26°C van, így sztem ez a mollykanak is ideális, és a többieknek sem hiszem hogy sok. Ha tévedek javítsatok ki. Hely még bőven van az aksiba, azt mondták hogy ebbe akár 40 is belefer (de nem fogjuk teletömni az akváriumot mindenféle hallal,és nem is terveztünk többet venni.) Az ivadékok egy része megmarad, és egy része megy a rokonaink aksiába, ahol szintén ehhez hasonló halak vannak.
Egyébként köszönöm a válaszokat, és a segítséget, megpróbálom megfogadni a tanácsokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!