Milyen halat ajánlanátok egy 80 literes akváriumba?
80 literbe, ha több fájt szeretnél együtt tartani, és kényelmesen, akkor a nano halakat ajánlanám. Annyi, hogy ezek a halak a lágyabb vizet kedvelik, ha jól tudom. Talán a dániók nem annyira igényesek a vizkeménysegre. Mielőtt bármit is tennél, jó ha tudod hogy milyen kemény a vized. Egy párszáz forintos Neptun cseppteszt pont megfelel a célnak.
A keményebb vízbe ekkora akvába hím guppikat tennék, társnak corykat, garnikat.
De ez én vagyok.
Attól függ mit szeretnél látni, de természetesen a halak igényei legyenek mindenek előtt. S olyat ne csinálj mint a 4-es (idézve: “Nekem a 60L-be van 2db xhifo,2 csigaevő,1 algaevő,1 vitorlás”) mert azok közül kb egyik sem való 60 literbe...
80 liter elég kb 2 max 3, legfeljebb 4-5 centis rajhalnak, mármint olyanra gondolok ,hogy mondjuk 6 corydoras és 8-10-12 neonhal. Vagy egy apistogramma vagy ramirezi pár (ők is igénylik a lágy vizet) alulra s felülre valami vízközt-felszínen úszó fajt, ilyesmikre gondolok. Vagy dániók, márnák vagy razbórák vízközt s felülre ,míg szintén corydoras-ok vagy csíkok (csokicsík, párduccsík stb, de nem “botia”) alulra. Jobb kevesebb fajból többet mint fordítva.
Ezeket ajánlom, biztos találsz neked tetsző párosítást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!