Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 60l-es akváriumba milyen és...

BKat kérdése:

60l-es akváriumba milyen és mennyi hal mehet?

Figyelt kérdés

A gyereknek szülinapjára vettünk egy akvárium szettet, szűrővel, fénnyel, 60 literes. Sajnos ahol vettük, mint kiderült, nem értettek hozzá, és hiába követtük az utasításokat, az első próbálkozásunk szomorúan végződött, 48 órán belül halott volt az összes halacska. Jobb későn, mint soha, alaposabban utánaolvastam a dolgoknak, és pár hét üresen járatás, tesztelés után újrapróbálkozunk. A hatvanliteres akváriumhoz a gyári szűrő, fénycső van, plusz egy ilyen buborékot csináló levegőpumpa, kb 4 cm nagyon aprószemű, fekete színű aljzat, egy szikla, vagy kő, nemtudom milyen, meg egy faág, hat növényke, de ők annyira nem fejlődnek jól, azaz nem mind.

Most egy hete 13 zöld neonhal, és két pagoda csiga lakik benne (azaz négy, mert felbukkant két bébi és rohamosan nőnek).Láthatóan jól vannak a halak, naponta tesztelem a vizet a biztonság kedvéért. Ez a létszám így oké, vagy bővíthető? Ha igen, mivel, mennyivel?

Minden tanácsnak örülnék, hogy ezúttal jól csináljuk!

Pl nálunk kemény a víz, én desztillált vízzel keverem fele-fele arányban kb, az úgy ok?

Mit csináljak, hogy a növények jobban érezzék magukat? Folyékony tápoldat mehet bele? Félek hogy megmérgezem a halakat...

Viszonylag sok az alga is barnás lepedékszerű cucc a leveleken, és fekete alga is akad. Azzal mit tegyek?

Köszönök minden segítséget!

2021. febr. 16. 19:20
1 2
 11/19 Zöldfülű Törpe ***** válasza:

Szia. Ha képeket tudnál feltölteni, az a növények beazonosításában is segítségünkre lenne.

Én a talajra is kíváncsi lennék. Illetve a világításról még nem sok szó esett. Azt mondod, az is gyári. Ez csak a kis fényigényű növényeknél fog működni, de sanszos, hogy ki kellene egészíteni.

2021. febr. 17. 06:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan milyen típusú szettet vettél?

A barna alga az indítás utáni első pár hétben elfogadható, magától el szokott tűnni, illetve könnyen le lehet takarítani. A fekete az vagy ecset, vagy agancsaglga lehet szerintem. Ez lehet attól is, hogy gyenge a gyári szűrésed + Nem fejlődnek a növények, így az alga előnyben van.

Amiket javaslok;

Egy erősebb szűrő, amit már fentebb írtak

Káliumos folyékony növénytáp (tf planter, vagy profito), esetleg gyökér táptablettával megtoldva

Milyen fényed van? Milyen növényeid vannak? Ezt jó lenne tudni. A 13 hal elég lesz, ne tegyél bele többet.

2021. febr. 17. 07:30
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy kell fotót feltölteni.

Juwel Primo 60 LED akvárium szett

A talaj azt hiszem morzsolt márvány, nagyon apró szemcsés, fekete, kb 4 cm vastag.

A talajporszívó a legegyszerűbb típus, de az a bajom vele, hogy mire végigmennék vele a talajon, kb az összes vizet kinyomná a vödörbe, ezért feladtam.Valószínűleg nem jól csinálok valamit. Ilyen sima mechanikus cucc, fel-le mozgatom és attól beindul a vákumhatás.

2021. febr. 17. 07:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Jújj 1-es...

Ez valami nagyon durva volt, a tanácsaidat megfogva egyszerűbb lenne, ha a halak is mű halak lennének .... vagy egy képet felrakni a falra egy akváról és kész.

Tevenyereggyarto nem megismételt téged, hanem kijavított és ezt fogadd el. Te nem akrvarista vagy, hanem max. egy eladó egy akvaboltba..ők mondanak ilyen hülyeségeket. (tisztelet a kivételnek)

Na de kedves kérdező olvass sokat, az segít alapelvekben gondolkodni. Van egy pár ökörszabály, de inkább megértened kell a lényeget.:)

2021. febr. 17. 12:07
 15/19 Zöldfülű Törpe ***** válasza:

Szia. Képet feltölteni csak úgy tudsz, ha valamilyen képmegosztó oldalra feltöltöd és a linket bemásolod ide.

Én most felteszek egy képet, egyrészt a képküldő oldal miatt, másrészt a talajporszívó miatt.

[link]

Neked körülbelül ilyen talajporszívód lehet. Ez egyébként inkább iszap lopó, de nem kukacos adni akarok. Ha ezzel tisztítod az aljzatot, és közben túl sok víz jön le, megoldás lehet hogy A leszívott vizet átszűröd, és vissza öntöd az akváriumba.

De én úgy gondolom hogy egy jó áramlású akváriumban lennie kell egy olyan soroknak, ahol a mulm nagy része összegyűlik. Így nem kell csak azt a kis sarkot porszívózni.

Megoldás lehet még hogy gyorsabban dolgozol.

A talajon szerintem inkább zúzott bazalt lehet, mint fekete márvány.

2021. febr. 17. 15:18
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
14-es, gondolom te PhD fokozattal rendelkezel guppitartásból, és papírod van arról is, hogy mindenkinél mindent jobban tudsz. Érthető persze a tudálékoskodó hajlam, hiszen még egyes egyszerű szavak helyes írásmódjával is hadilábon állsz, és ciki lenne, ha már megint kinevetnének.
2021. febr. 17. 17:26
 17/19 Tevenyereggyarto ***** válasza:
81%

Jaj, ez annyira szánalmas ,hogy ha nincs más akkor legalább a helyesírásába belekötsz meg megy a személyeskedés... Nem tudom ,hogy neked mire fel áll följebb, mire fel megy ez a durci. Hülyeségeket írtál s ez elég egyoldalúan jelezve is lett, lesd csak meg ,hogy azóta hányan pontoztak le. Szerinted mind csak okoskodó “guppitartók”? Nem baj ha nem értesz valamihez (biztos sok olyan dolog van amihez te jobban értesz mint én vagy az itt kommentelők valamelyike), de akkor ne beszélj hülyeségeket, vagy ha mégis akkor fogadd el s kész.

2021. febr. 17. 18:33
 18/19 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
76%
Na, nekem most lett elegem ebből a trollból...
2021. febr. 17. 21:37
 19/19 Zöldfülű Törpe ***** válasza:

Elnézve a szettet, a világítás bővíthető. Ez jó. Szerintem legalább még egy ilyen cső kellene bele, akkor lesz kb. közepes a fény.

A szűrő viszont cserés, a 300 liter óránkénti vízforgatás kevés.

2021. febr. 17. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!