Miért csipkedik a halaim egymást?
Sziasztok
Az akváriumommba nem rég
költöztettem be a lakóimat
Zebradánió (kissebb,nagyobb), axolot, alga evő, neon hal,
A zebra dánióim fojamatossan csipkedig kergetik egymást.
Vajon mi lehet a probléma ?
Köszönöm segítségeteket
150 l
2 axolot (pici) 5 neon, 2 alga evö,
Kb 12 db zebra dánió
Mitt lehet tenni szerinted ?
Növények vannak búvóhej 4 db benne
Illetve van egy ikrás dánióm
Menyi idő mire le rakja az ikrákat
S hogy rakjam külön ?
Lehet ,hogy amúgy nincs baj mert a zebrák aktív halak, jellemző náluk a kergetőzés. Akkor van baj ha egyet kerget a többi, mármint csipkedik-bántják mert akkor az az egy valszeg’ beteg.
Viszont ez a társítás így nem életképes. Axolotl ne tartsd együtt halakkal mert vagy megeszi azokat vagy ők csipkedik le a kopoltyújait. A két axi legyen külön egy hasonló méretű akvában, amúgy is hűvösebb vizet igényel mint a többi (asszem 20 fok körül). A neonokat egészítsd ki mert 5 kevés, rajhal akárcsak a zebra minimum 8-10 legyen. Bár azt most fejből nem tudom ,hogy a zebra hőigénye mennyi, azt tudom ,hogy a neonok 24 fok körül érzik jól magukat már ha sima neonhal s nem mondjuk vörös.
A 2 “algaevő” anci/ ancistrus (közönséges algaevő) ?
Ezeket ajánlom:
Igen közönséges.
Olvastam hogy axolottal ez a két hal illetve guppi tartható
S ezt is ajánlották
A halak mikot hogy egyszer az egyiket máskor a másikat kergetik valamikor tobb felé úsznak s akik előtük usznak azt megkergetik
Sajnos kétéltűvel semmi nem tartható együtt biztonságosan: [link] Vagy őket csipkedik, vagy ők eszik meg (és sok esetben a torkukon akad).
Én is javasolom, hogy tartsd külön az axolotlokat és a halakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!