Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Légpumpa teljesítmény csökkent...

Légpumpa teljesítmény csökkentése?

Figyelt kérdés

Hello. Van egy légpumpám Atman ap25 ha jól tudom. Van rajta tekerőke a teljesítményt csökkenteni lehet vele, az lenne a kérdésem ha a legalacsonyabb fokozaton használom azzal lehet probléma hosszú távon?

Így old be nekem elég levegőt és így is a legcsöndesebb

2021. jan. 28. 14:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve még az is érdekelne hogy nem e gond ha éjjel nappal megy?
2021. jan. 28. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ehhez látnom kéne, hogy van összerakva.

Az a helyzet, hogy van olyan gép, aminél ez gyorsabb amortizációt jelent.

Tudni kéne, mit szabályoz a tekerőke. Magát az elektronikát? Mert ha így csendesebb, akkor elképzelhető, hogy már eleve az elektronika van leszabályozva. Ezzel nem ártasz a gépnek.

De ha simán csak fojtja a levegő útját valami, az nem a legjobb.

Azt úgy szokták megoldani, hogy inkább a szabadba engednek ki levegőt, egy kis szelepen, így kíméled a gépet.

Másfelől ha van mellette motoros szűrő, akkor a légpumpa csak dekoráció, a levegő beoldását a szűrő is el tudja végezni, némán!

2021. jan. 28. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A 2. kérdésre már érdekesebb a válasz.

Ha a légpumpa végzi (klasszik szivacsszűrővel) a szűrést, akkor nem hogy nem ártasz vele, hanem konkrétan szigorúan tilos kikapcsolni!

Viszont ha ez kérdésként merül fel, akkor megelőlegezem a bizalmat, és feltételezem, hogy van mellette szűrő, ami nonstop megy, éjjel nappal.

Ha ez megvan, akkor tökmindegy, mikor hogy használod a légpumpát (legalábbis "békeidőben", egyes kúráknál kell extra szellőztetés)

mivel ahogy mondtam, a gázcserét a szűrő is el tudja végezni, ehhez csupán annyi kell, hogy a kiáramló víz erősen fodrozza a vízfelszínt.

2021. jan. 28. 14:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Van bent szűrő kettő is, egyrészt dekorációnak szánom, másrészt olvastam hogy éjszaka a növények is fogyasztják az oxigént így rásegítésnek is gondoltam. Plusz sügéreim vannak nekik meg külön jó.

Valószínüleg akkor az elektronikát szabályozhatom vele, mert érezhetően csendesebb és nem is rezeg annyira.

2021. jan. 28. 14:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Kicsit meleg egyébként maga a pumpa, ez gondolom normális. Nagyon nem értek hozzá ez az első alkalom hogy használok ilyet
2021. jan. 28. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor 1-2 kéretlen tanács

Az akvárium fölé akaszd fel, úgy nem terheled annyira, és ha nem ér hozzá semmihez, a hangja is csendesebb.

Ha csak a vízfelszín alatt tudod elhelyezni a gépet, akkor a légcsőbe mindenképpen iktass be visszacsapó szelepet, rögtön a vízfelszín fölé eső szakaszra.

2021. jan. 28. 15:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan klasszikus amiben a mágnes lengedezik a tekercs előtt jobbra-balra? és a kilengést lehet lefogni? Mert akkor nyugodtan, tönkretehetetlen.
2021. jan. 28. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!