Mi ez a barnás-fekete lerakódás a növényeken?
sziasztok, még mindig van ez a barnás fekete lerakódás, mi lehet ez? először barna, aztán átmegy feketébe. én már bele őrülök. 4 hónapja ez van.
450l
3x80w ody. 2fehér, 1 piros. (1pirosat kivettem.)
3ml planter, 6ml macro, 9 easycarbo, 10ml tffoszfát
eddig volt magas foszfát, megoldottam, aztán a talaj miatt 0 foszfát.
most tf foszfáttal vissza nyomom.
8óra fény. co2 mindig megy.
8gh
3kh
no3 10-15
po4 max1 - 0,8
ph 6,7
továbbá van kis poralga, vagy gsa, nem tudom. oldalról a képen kicsit látszik, zöld az üveg.
elvileg jó a nitrát foszf. arány. nönek is, de nem tünik el a barnulás
nem tudom mi a fene a barna, le lehet törölni, amíg "friss" ha régebb óta a levélen van, akkor nem annyira jön le.
képek:
Mióta megy az akva? 4 hónapja?
Mennyi idősek a csövek?
Volt használva az üveg korábban?
Van szaga a víznek?
Tekintve, hogy mekkora talajmennyiségről van szó és még mindig nyeli a foszfátot, esélyes, hogy annyival nyomja a nitrátot magából, hogy az táptalaj a diatómának. Ha friss volt az üveg akkor pláne.
Vízcserék?
Növényzetet milyen gyakran metszed?
Sziámi nem fogyasztja amúgy?
5 honapja megy, szurok is idosebbek, olyan novenyekkel kezdtem amiket kisebb akvámból hoztam at. uveg hasznalt, regebbi. kiazott a szilikat belole szerintem.
teszt szerint 10-1 re allitom a no3 po4 et. metszem kb 2 hetente, a gyorsabbakat pl ambulia hetente. a sziamik eszik a finomabb levelueket, pl a vizicsillagot. az elajandekozasukon gondolkodom
igen, írtam nekik, meglátjuk mi lesz. folyamatosan mérem is a nitrát foszfátot. hátha sikerül legyőzni. azt észrevettem, hogy ha átteszem a nano akvámba ezeket a növényeket, amin van ez a folt, a garnik letakarítják. szóval lehet garni baráttá kéne tennem a nagy akvát, és ők megoldanák.
köszönöm a válaszod
Vasat tudsz mérni? Kíváncsi lennék...
A tápozással kéne játszani, jobb ötletem nekem sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!