Hogy kezdjünk neki? Nem voltak még sosem halaink.
Nekem anno azt tanácsolták, hogy érdemes nagyobb fajta, kevésbé igényes halakkal kezdeni. Például aranyhalakkal. Nekem 20 literes aksim van, bár szerintem érdemes egy nagyobb, 50-60 literesre beruházni. Ez se nem túl kicsi, és se nem túlnagy. :) Egy literre kb. egy halat kell számolni. Elengedhetetlen egy vízszűrő, ez segít a víz tisztántartásában, kell egy levegőztető, aminek nem tudom, mi a hivatalos neve. :D Ez ellátja kellő oxigénnel a vizet. Illetve, nem árt beszerezni egy akváriumi lámpát.
Mosz hirtelen ennyi jutott az eszembe. :) Nyugodtan írhatsz privit, kérdezzz még. :)
Szia!
Kezdésnek elég egy kicsi-közepes akvárium. 20-30 L-es benne olcsó és kis igényű csapathallal. Pl: guppik
Növény: 5-800Ft /tő
akvárium: 15 000Ft
vízszűrő: 2000Ft
fűtőszál: 2000Ft
aljzat: 6-800Ft
világítás: 3-5000Ft
halak: guppi 2-300Ft/db
kaja: 2-300Ft/db (több fajtát kéne venni és változatosan etetni)
Extrák: színes kavics: 1000Ft körül, kagylók, 1000Ft/csomag, díszek alagút, átjáró, világító torony, stb 2000Ft körül. (ezek nem szükségesek, de van akinek tetszik ha van benne ilyesmi)
Másik verzió: kis halak helyett aranyhal, de akkor legalább 40 L-es akvárium kell 2 db halnak. Vízmelegítő nem kell neki mert bírja a hideget is.
2. válaszolonak!
Miből van az a 20-30 literes aksi hogy 15 000 forint.
Mert pl itt van ez ez 54 liter és vadonat új.
Köszönöm szépen a válaszokat! :-)
Olvasgattam erről a dolgokról. Azóta világosabban látok. Sorban beszerzünk minden kelléket ami kell hozzá. Olyan szép tud lenni!
Ha pesti vagy és van autód, akkor a Visegrádi utca 14.-be menj el és ott nézz körül. Ott marhajó akváriumok vannak kompletten, lámpával, tetővel, szűrővel, nagyon jó áron.
De halat szerintem ne ott vegyél :)
Azt inkább valami közeli akváriumosnál, és majd a gyerek kiválasztja, hogy neki mi tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!