Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy kezdjünk neki? Nem...

Hogy kezdjünk neki? Nem voltak még sosem halaink.

Figyelt kérdés
Fiam szeretne akváriumot halakkal. Na már most nekem semmi tapasztalatom nincsen ezzel kapcsolatban. Segítséget szeretnék kérni tőletek, akik tartatok otthon halakat akváriumban. Minden érdekelne ezzel kapcsolatban. Mekkora akváriummal érdemes elkezdeni? Milyen halat ajánlotok, ami nem kényes, és nem is drága. És persze a felszerelés, ami az akváriumba is kell. Mennyiben lenne? Előre is köszönöm szépen! :)
2010. aug. 14. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem anno azt tanácsolták, hogy érdemes nagyobb fajta, kevésbé igényes halakkal kezdeni. Például aranyhalakkal. Nekem 20 literes aksim van, bár szerintem érdemes egy nagyobb, 50-60 literesre beruházni. Ez se nem túl kicsi, és se nem túlnagy. :) Egy literre kb. egy halat kell számolni. Elengedhetetlen egy vízszűrő, ez segít a víz tisztántartásában, kell egy levegőztető, aminek nem tudom, mi a hivatalos neve. :D Ez ellátja kellő oxigénnel a vizet. Illetve, nem árt beszerezni egy akváriumi lámpát.

Mosz hirtelen ennyi jutott az eszembe. :) Nyugodtan írhatsz privit, kérdezzz még. :)

2010. aug. 14. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Kezdésnek elég egy kicsi-közepes akvárium. 20-30 L-es benne olcsó és kis igényű csapathallal. Pl: guppik

Növény: 5-800Ft /tő

akvárium: 15 000Ft

vízszűrő: 2000Ft

fűtőszál: 2000Ft

aljzat: 6-800Ft

világítás: 3-5000Ft

halak: guppi 2-300Ft/db

kaja: 2-300Ft/db (több fajtát kéne venni és változatosan etetni)

Extrák: színes kavics: 1000Ft körül, kagylók, 1000Ft/csomag, díszek alagút, átjáró, világító torony, stb 2000Ft körül. (ezek nem szükségesek, de van akinek tetszik ha van benne ilyesmi)

Másik verzió: kis halak helyett aranyhal, de akkor legalább 40 L-es akvárium kell 2 db halnak. Vízmelegítő nem kell neki mert bírja a hideget is.

2010. aug. 14. 21:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezeket azoldalakat érdemes tanulmányozni.

[link]

[link]

[link]

2010. aug. 14. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
50liter alatti akváriumot nem tanácsolnék kezdésnek, késöbb jöhet kisebb un:nano akvárium.
2010. aug. 14. 22:38
 5/9 anonim ***** válasza:

2. válaszolonak!

Miből van az a 20-30 literes aksi hogy 15 000 forint.

Mert pl itt van ez ez 54 liter és vadonat új.

[link]

2010. aug. 14. 23:34
 6/9 Salx Narval ***** válasza:
Legelső legyen, egy akvarisztikai szakkönyv elolvasása.Az akvarisztika összetettebb dolog annál, hogy itt pár mondatban összelehessen foglalni.Én is min, 50 literes szettet ajánlanék, ebben minden szükséges eszköz megtalálható. Sok növényt és az elevenszülő halakból egy-két fajtát.Elég ha párban veszed, ezek a kis halak nagyon szaporák, hamar megtöltik az akváriumot.Én azt tanácsolnám, hogy nézd meg a választott hal felnőtt méretét és cm/literrel számolj. PL 5-6cm guppi lányra 5 liter víz jusson, a 3-4cm-es hímre 3 liter.Ez természetesen, csak egy nagyon viszonylagos számítási módszer, de sok halnál alkalmazható.Tehát a legelső lépés az alapismeret megszerzése legyen, majd az akvárium és a felszerelés,növényekkel, talajjal, kb 2 hét üzemeltetés után, jöhetnek a halak is.
2010. aug. 15. 04:49
 7/9 anonim válasza:
2010. aug. 15. 17:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :-)

Olvasgattam erről a dolgokról. Azóta világosabban látok. Sorban beszerzünk minden kelléket ami kell hozzá. Olyan szép tud lenni!

2010. aug. 16. 07:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha pesti vagy és van autód, akkor a Visegrádi utca 14.-be menj el és ott nézz körül. Ott marhajó akváriumok vannak kompletten, lámpával, tetővel, szűrővel, nagyon jó áron.

De halat szerintem ne ott vegyél :)

Azt inkább valami közeli akváriumosnál, és majd a gyerek kiválasztja, hogy neki mi tetszik.

2010. aug. 17. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!