Miért nem tisztítja le a szűrő a vizet az akváriumban?
Olyan, mint ha nem szedné ki az apró lebegő szennyeződéseket a szűrő. Kb. 1 hónapja kezdődött:
Gyorsan nőttek ugyan a növények, de nem tudtam megszabadulni az algától, így beletoltam egy adag easy life algexit-et(szalicilsavas algaírtó)
Pár nap múlva zavaros lett a vizem, apró lebegő szennyeződések, hiába csináltam 2x is 30% vízcserét 1 hét alatt.
Így kitakarítottam a külső szűrőt, mert már amúgy is ráfért.
Akvárium vízben kimostam, majd újra hadba fogtam. Azóta eltelt 3 hét, de nem tisztul le a víz, pedig rásegítettem egy belső.szűrővel is, ami 2 napja megy, perlon és aktív szén van benne.
Az akvárium 80 literes. Egy tetra ex 600 plus szűri, szivacs, +2liter siporax van benne.
20db galaxy razbóra és red cherry garnelák lakják.
Elég sűrű növényzet van, ambúlia, hínárfélék, vizicsillag, elöl hm gyepesítve.
A világítás egy chihiros a601 5800lumen 70%-ra dimmelve.
Homok talajom van, táptablettákkal megpakolva.
Ezek a lebegő szennyeződések megülnek a növények levelein is, le kell porolni őket.
De szépen fejlődnek. A halak közül nem hullott el egy se.
Mi lehet a baj? Az algaírtással ennyire hazavágtam volna az egészet?
A külső szűrőnek egy oldalt van a ki és befolyója, a rövidebb oldalt, igy az hosszábaj forgatja a vizet. A belső a sarokban van, a külső szívó ága mellett.
Az aktív szén kiszedi az algairtót a vizből?
Vettem sera nh3 tesztet, asszerint nulla az ammónia.
Vettem tm30 szivacsot meg egy adag perlont, asszem valamelyik nap átrendezem a tölteteket a szűrőben. Adagoltam baktériumot a vizhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!