Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem tisztítja le a...

Miért nem tisztítja le a szűrő a vizet az akváriumban?

Figyelt kérdés

Olyan, mint ha nem szedné ki az apró lebegő szennyeződéseket a szűrő. Kb. 1 hónapja kezdődött:

Gyorsan nőttek ugyan a növények, de nem tudtam megszabadulni az algától, így beletoltam egy adag easy life algexit-et(szalicilsavas algaírtó)

Pár nap múlva zavaros lett a vizem, apró lebegő szennyeződések, hiába csináltam 2x is 30% vízcserét 1 hét alatt.

Így kitakarítottam a külső szűrőt, mert már amúgy is ráfért.

Akvárium vízben kimostam, majd újra hadba fogtam. Azóta eltelt 3 hét, de nem tisztul le a víz, pedig rásegítettem egy belső.szűrővel is, ami 2 napja megy, perlon és aktív szén van benne.

Az akvárium 80 literes. Egy tetra ex 600 plus szűri, szivacs, +2liter siporax van benne.

20db galaxy razbóra és red cherry garnelák lakják.

Elég sűrű növényzet van, ambúlia, hínárfélék, vizicsillag, elöl hm gyepesítve.

A világítás egy chihiros a601 5800lumen 70%-ra dimmelve.

Homok talajom van, táptablettákkal megpakolva.

Ezek a lebegő szennyeződések megülnek a növények levelein is, le kell porolni őket.

De szépen fejlődnek. A halak közül nem hullott el egy se.

Mi lehet a baj? Az algaírtással ennyire hazavágtam volna az egészet?

2021. jan. 13. 07:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A külsőbe nincs perlon, csak a belsőben. Sajnos mostanra mégjobban zavaros a víz, nem tudom mit csináljak. Lett egy enyhe sárgás színe is.
2021. jan. 13. 20:24
 12/13 A kérdező kommentje:

A külső szűrőnek egy oldalt van a ki és befolyója, a rövidebb oldalt, igy az hosszábaj forgatja a vizet. A belső a sarokban van, a külső szívó ága mellett.

Az aktív szén kiszedi az algairtót a vizből?

2021. jan. 13. 20:27
 13/13 A kérdező kommentje:

Vettem sera nh3 tesztet, asszerint nulla az ammónia.

Vettem tm30 szivacsot meg egy adag perlont, asszem valamelyik nap átrendezem a tölteteket a szűrőben. Adagoltam baktériumot a vizhez

2021. jan. 13. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!