Hova tunhetett a daniom?
Figyelt kérdés
150 literes akva
Van: 8 db danio
8 db neon
4 him guppi
Es 6 db bronz cory
Az egyik daniom nincs meg. Mar 1 eve megvannak, es most az egyik daniom nincs meg. Mindent atkutattam, kiugorni sem tudott, ez biztos. Megette vaalmelyik hal? 🤔 Sosem volt problema veluk eddig.
2021. jan. 12. 16:45
1/5 anonim válasza:
Megdöglött és megették a tetemet a harcsák.
2/5 A kérdező kommentje:
Lehet hulye kerdes, de ugye nem lesz tole bajuk a harcsaknak? 😅
2021. jan. 12. 17:40
3/5 Salx Narval válasza:
Az még akár elő is kerülhet. A harcsák csak akkor mennek rá ha már bomladozik, mondjuk ez elég hamar bekövetkezik de leggyakrabban a tetemek 2-3 nap után szoktak előkerülni amikor felszínre hozza őket a gáz. Sokszor eldugott helyekre sodorja az áramlat és néha meg is kóstolják őket a többiek de az ritka, hogy maradéktalanul megegyék, hacsak nincs anci, v más dögevő. Néha talajporszívózáskor kerülnek elő és néha a szűrőből, fedetlen akváriumnál a kiugrás is előfordulhat. Ritka az olyan veszélyes kórokozó ami az állomány többi tagját nem érinti, tehát ha nem látsz a meglévőkön semmi tünetet akkor nem valószínű, hogy bajuk lenne egy kis dögevéstől a halaidnak. Persze ha megtalálod a tetemet akkor ki kell venni.
4/5 anonim válasza:
Én is hasonló gonddal küzdök:
Nekem egy neonhal tűnt el, átkotortam az aljzatot a növények között is, de nem találom. Attól félek, hogy megdöglött, és a bomló tetem lemérgezi a többi halat.
Kiugrani nem tudott, mert fedett
5/5 Salx Narval válasza:
Ha megfelelő méretű az-az 80-100 literes akváriumban tartod a neonokat és nincs túltelepítés, akkor a heti 30% talajporszívózással egybekötött vízcsere, dús növényzet és jó szűrés nem ad okot különösebb aggódásra. Egy ilyen akváriumnak meg sem kottyan egy neon méretű hal lebomlása. Ilyenkor azért fokozottan figyelni kell a többi hal állapotát mert más a helyzet egy esetleges fertőzés következtében elhullott halnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!