Mi baja lehet a bettámnak? Miért úszik furcsán?
3 hete van meg, egy 43x43x43cm-es nano kockában van, egy atman cf-800 szűrő és egy odyssea d450L led világítás, szettbe vettem használtan.
100wattos melegítő, 26ra állítva a hőmérő 27-et mutat.
6 hete lett elindítva.
Vannak növények is, igaz nem sok:
Gömbmoha, anubias, tüskés hínár, némi békalencse.
Az akvárium hátulján fekete fólia van.
Égertobozt is tettem az akváriumba, amitől enyhén tea színű lett.
A tünet: gyakran az akvárium sarkánál felfelé úszik, mint ha ki akarna ugrani. Néha hirtelen cikkcakkban úszkál, mintha valami idegesítené.
Kíváncsi vagyok én is majd a fejleményekre.
A sodráscsökkentés mellé a S. Narval által ajánlott árnyékolást én is javasolnám, még úgy is, hogy van a vízben égertoboz. Hátha...
Egyébként mióta van meg a hal?
Mindig így viselkedik? Nem lehet valami eseményhez kötni?
Sajnos reggelre elpusztult a bettám, köszönöm a segítséget.
A szája alatt a hasánál van 1 kis dudor,ezt csak akkor vettem észre, mikor kivettem a tetemet, meg olyan sárgás-üveges lett a szeme, biztos valami betegség volt.
Próbáltam úgy összehozni a technikát, hogy minden jó legyen neki, vártam is 3 hetet, mielőtt telepítettem, de valami mégse klappolt.
Most egy hetet biztos várok az új hal telepítésével.
Nagyon sajnálom.
"Próbáltam úgy összehozni a technikát, hogy minden jó legyen neki,"
Igen, ez látszik is a leírasodból.
Én azt mondanám- most, hogy nincs benne élőlény- kezelném az akváriumot legalább metilénkékkel, de majd jönnek az okosabbak, és megmondják hogy mivel érdemes.
A kezelés után viszont 3 hetet várj az új hallal, mintha 0-ról indítottak volna.
Törekedj arra, hogy a növények ez alatt a 4 hét alatt minél jobban érezzék magukat, és telepíts még pl. Limnophila sessiliflorát. Ebbe bele tud bújni, a finom levelei menedéket nyújtanak neki.
Árpaszalma- na, nekem ez új.
Kigugliztam. Ahhoz képest, hogy melléktermék, nem olcsó. Kerti tavak a írják a használatát, mint természetes algaírtó.
Köszönöm a segítséget. Ma veszek neomagnolt, és megcsinálom a fertőtlenítést.
Tegnap ültettem hemianthus micranthemoides-t, es limniphilia sessiliflora-t. TF planter es Macro jó lesz a növényzetnek? Ezt ajánlották.
A növényeket nem fogja bántani a fertőtlenítés?
Mennyi idő után cseréljem a vizet, és baktériumot mikor rakhatok bele a kezelés után?
Előre is bocs a sok kérdés miatt!
Kérdezz csak bátran!
A táp, a mit ajánlottak, állítólag a legjobb Low-tech-be.
Vízminőséget egyébként tudsz mérni? A tapozás belöveséhez az is fontos. Keménység, nitrát, foszfát legalább (azt hiszem).
De szerintem első most a fertőtlenítés, a restart.
Ezt a neomagnolos dolgot Salx tudja jobban, de szerintem rövid ideig a növények is maradjanak, mert akkor már azok is fertőtlenítve lesznek, aztán legfeljebb kiszeded őket egy vízkezelővel előkészített vízzel teli edénybe. A szűrőt a kezelés alatt járatni kell, hogy a szűrőnek a vízzel érintkező minden felülete fertőtlenítve legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!