Mi baja lehet a bettámnak?
A viz megfelelo, 30 M-es aksiban van, fertőtlenítettek a vizet, nem lehet semmiféle fertőzés a vízben, viszont elszíneződik néha a bettám. Nem értem miért. Neha szép egészséges színe van, neha nem
Help
A szűrőm "mini internal filter 300"
És metilénkéket öntöttem bele, mert ezt javasolták fertőtlenítés céljából, illetve olyan mintha gombás fertőzése lenne a bettámnak
A metilinkékkel kinyírtad a biológiai szűrést. Vagyis a szűrést végző bacikat amik a szűrő szivacsában vannak. Mármint ha vannak mert ha csap alatt mosod ki a szivacsot s nem volt a hal érkezése előtt 3-4 hetes bejáratási idő akkkr nincsenek nitrifikáló baktériumok.
Amit tehetsz ,hogy kb kétnaponta lecseréled a víz ~15-20%-át egy napig állot vagy vízelőkészitővel (nem metilinkékkel!) kezelt vízzel. Ez alatt keveset etess (elég 2 naponta egy kevés kaja) és adagolj baktériumkultúrát/ indítókultúrát. Ezt legalább 2-3 hétig csináld, utána fokozatosan ráállhatsz a heti 2x 15-30% vízcserére és a napi etetésre heti egy koplalónappal. A szűrő szivacsát csakis leengedett akváriumi vízben nyomkodhatod ki.
Amúgy rágugliztam de hirtelen nem sokat kaptam róla, többfajta szűrőt beadott. Esetleg tudnál linkelni egy oldalt ,hogy neked melyik van ?
Továbbá a hőfok legyen legalább 27-28 fok s fedett legyen az akva. Legyen egészséges növényzet (főleg lebegő, úszó növényzet) és gyenge áramlás (a betta rossz úszó, nem szereti a nagy áramlást). Ne társítsd semmivel, egyedül jó neki. Kis olvasnivaló: [link] ; [link] ; [link] ; [link]
A Kezdőknek és az Akváriumról szóló cikkek legyenek az elsők közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!