Guppi? SOS Többi lent↓
Először is hülyeség volt nőstényeket venni mert ezzel kb azt érted el ,hogy az “akvarista életed” szerves része lesz a havonta születő x számú utód elajándékozása. Még ritka szív/ formaváltozatok esetében van realitása az eladásnak/ elajándékozásnak de gyakoribb változatoknál örülhetsz ha legalább ingyen teknőskajának elviszi valaki.
De visszatérve a fő kérdésre az biztos ,hogy nem terhesség miatt kerekedik. Az 3-4 hét alatt történik +ott az árulkodó “sötét folt” a farokalatti úszójánál.
Szóval az a hal fel van puffadva. Talán a kajától, talán beteg. Ha a kajától akkor általában elég csak koplaltatni 1-2 napot s a jövőben odafigyelni ,hogy a puffasztós kajákat (pl: granulátumok) előre be kell áztatni. Ha beteg akkor a betegségnek megfelelően kell kezelni.
Ezeket ajánlom:
“Még ritka szív/ formaváltozatok esetében”
Párdon, ritka szín/ formaváltozat.
Ha van még elírás nézd el nekem :/
Többnyire igen, párosodni akarnak. Illetve a beteg halakat gyakran szekálják a többiek mert látják ha gyenge.
Ha már párosodás s guppik, a nemek aránya nem épp megfelelő. Általánosan az elevenszülőkre igaz ,hogy 1 hímre legalább 2-3 nőstény jusson heves udvarlásuk miatt. Tehát az 5 hímhez legalább 10-15 nőstény kellene, de ez embertelenül sok utódot jelentene, szóval jobb lenne elajándékozni a nőstényeket vagy külön akváriumban tartani. Illetve az 5 hím a 3 nőstény képesek szó szerint halálra hajszolni, pont azért mert nem tud megoszlani a figyelem köztük.
Pontosan, ahogy fentebb is írták, a guppik már csak ilyenek.
Bár nem tudjuk a körülményeket, de én is arra szavaznék, hogy a lányokat le kellene cserélni fiúkra.
Azért én kíváncsi lennék, hogy milyen a helyük, és miből gondoltad, hogy ez jó lesz így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!