Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Honnan tudjam mikor gyógyultak...

Honnan tudjam mikor gyógyultak ki a halaim a darakorbol es milyen immunerositot ajanlotok/ajanlanak akvariumi halaknak?

Figyelt kérdés

(Molly, aranyhal, gurami, guppi, anci, pancelosharcsa, danio)

A tamado kommentek elkerulesenek erdekeben kozlom, 4 kulon akvariumrol van szo.

2020. dec. 27. 00:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Kigyógyultak, ha a tünetek tökéletesen elmúltak. Immunerősítő adagolása tökéletesen felesleges, mert itt nem bakteriális, vagy vírusos fertőzésről van szó! A halaid legyenek jó kondícióba - ennyi. (jó kondíció nem egyenlő a kövérséggel)
2020. dec. 27. 03:25
 2/13 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ha teljesen eltűntek a pöttyök és a halak nem mutatnak viselkedésproblémákat az-az nem bágyadtak, nem dörgölőznek és nem csinálnak hirtelen kiúszásokat. A pöttyök leválását követően még legalább 3mapig aktív gyógyszernek kell a vízben lenni emelt hőmérséklet és erős szellőztetés mellett. A kezelést 40% vízcsere kövesse és ha van akkor most beteheted az aktívszenet a szűrőbe v a vízbe. Változatos fagyasztott kajával kezd az etetést és én a SERA Fishtamint ajánlom kondíciónövelésre és egy-két kamillatea filter is mehet a szűrőbe. A cserevizet ne csak pihentesd hanem SERA Aquatant is használj. A víz hőfokát naponta 1-1 fok csökkentéssel állítsd az ideális szintre. Mivel nincsenek bontóbacik a vízben ezért legalább 3 hétig hetente 2 alkalommal cserélj 15-15% vizet, ha sok a hal akkor 3 alkalommal. A darakór általában túlzsúfolt, elhanyagolt v gyengén szűrt akváriumoknál jelentkezik, értékeld újra a tartási körülményeket.
2020. dec. 27. 04:24
 3/13 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
76%

Szia.

Nem támadólag, csak jószándékúlag:

Ha valóban mind a 4 akváriumban egyszerre lettek darakórosak a halaid, Salx Narval utolsó félmondatát nagyon erősen ajánlom a figyelmedbe, miszerint

"értékeld újra a tartási körülményeket."

2020. dec. 27. 07:50
 4/13 Tevenyereggyarto ***** válasza:
80%

Ugyan azt akartam írni mint Zöldfülű Törpe. Szerintem az kicsit extrém ha négy különböző akváriumban egyszerre van darakór, ott valami kissé félre van csúszva.

És igen, a halbetegségek zöme tekinthető “tünetének/ jelzésének” a rossz körülményeknek mivel ez váltja ki. Szóval elsősorban a tartási körülményeket kell helyrehozni különben a betegség(ek) mindig visszajön(nek).

2020. dec. 27. 09:54
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

4 külön akvárium, és mindben darakór?!

Akkor mindenféle támadás nélkül annyit tudok érdemben hozzáfűzni, hogy le kéne cserélni az akvarisztikát mondjuk sárkányeregetésre.

2020. dec. 27. 12:01
 6/13 A kérdező kommentje:

Egy szoval sem irtam hogy mind a negy akvariumom darakoros lenne.

Nem az. Csak az egyik. Koszonom az ertelmes valaszt a tobbieknek meg hogy ilyren eszmeletlen okosak, plane neked utolso. Ezert megerte felkelned ma :)

2020. dec. 27. 13:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Lenne megegy kerdesem ezzel kapcsolatban. A "beteg" akvariumbol egy masikba attettem egy csigat. Nem latom hogy bajuk lenne a halaknak de biztosra szeretnek menni. Nem lesz bajuk a halaknak ha kezelem oket is es mondjuk egeszsegesek?
2020. dec. 27. 13:35
 8/13 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Egy szoval sem irtam hogy mind a negy akvariumom darakoros lenne.”

Azt írtad ,hogy darakórosak a halak s utána felsoroltad őket majd mindenki megnyugtatásául közölted ,hogy 4 külön akváriumról van szó. Elég egyértelműnek tünt ,hogy akkor mind a 4 akva fertőzött, másképp miért említenéd meg az egészséges halakat?

2020. dec. 27. 13:38
 9/13 A kérdező kommentje:
Az egeszseges halakat az immunerosito miatt emlitettem meg, ugyanis nekik is szeretnek
2020. dec. 27. 19:13
 10/13 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
62%

Aha! Így már teljesen világos!

Legközelebb egy kicsit jobban ügyelj a fogalmazásra...ezt csak úgy közlöm.

Amennyiben átértékelted a tartási körülményeket, és nem találtál kivetnivalót, úgy van némi értelme a halvitaminnak. Ellenkező esetben semmiféle immunerősítő, se varázslat, de még a végtelen kövek együttes ereje sem segít.

Ezt veheted nyugodtan szó szerint, le is pontozhatod, csak úgy közlöm.

2020. dec. 27. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!