Szűrőtisztítás-baleset miatt a szűrőben leülepedett cuccból visszakerült az akváriumba, a víz kicsit zavaros lett. Mi lesz most?
Szűrőtisztítás után a párom véletlenül nem a sima akváriumvízzel töltötte meg a szűrőt, hanem azzal a piszkos akváriumvízzel, amiben a szűrőt kimostam. Mikor beindította a szűrőt, így a piszkos víz visszakerült az akváriumba, kicsit zavaros is lett az aki tőle. Ahogy a szűrő megy, persze a helyzet javul, de aggódok a halacskákért - milyen anyagok kerülhettek vissza? Árthat nekik? Szűrőtisztítás előtt volt 50% vízcsere, úgyhogy újból vizet cserélni még nem merek. (Ja, amúgy 50 l-s akváriumról van szó, és a szűrő külső szűrő, 500 l/h 2 l űrtartalommal.)
Mit csináljak? Help!
Nyugi, a mulm (barna cucc) eddig is a vízkör része volt.
Várd meg amíg leülepszik, aztán porszívózd fel egy csővel, több vizet felesleges cserélni.
Semmi.
Majd eldogozza a szűrő, meg leüllepszik.
Majd kitakarítod mégegyszer. :)
A halak meg majd kikönnyezik :D
Én is jártam már így párszor... Olyan lett a víz mint a kakaóstej :D
Reggelre letilsztul!
Jártál már a Balatonnál? Lemerültél már a vízbe? Mennyire tiszta?
Semmit, reggelre letisztul.
Egy frissen indított akváriumnál pl. Bele is lehet mosni egy érett szűrő szivacsát, hogy gyorsítsuk a víz érését
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!