Nagy akvárium vízének cserélése?
Szóval a napokban rendeltem egy új akváriumot a teknősömnek, még nem állítottam fel mert nincs meg minden hozzá. De elakadtam valamiben. 63liter az akvárium és ahozz ugye sok víz kell, hogy feltöltsem, persze nem tölteném fel teljesen, hogy legyen helye a napozójának is. Eddig nagymamám házától hoztam egy 5litres üvegben a vízet, egy olyan üveg bőven elég volt a régi akváriumjához, de most nagyon sok olyan üveggel kéne hozzak. A csapvíz nálunk olyan, hogy néha klóros, néha meg nem, és klóros vízben nem akarom tartani. Most azt, hogy vegyek külön vizet neki, azt nem tudom.
Valamilyen ötletek hogyan lehetne klórtalanítani a vizet? Olvastam, hogy 24 óráig kint kell hagyni. De én panelban lakok és nem tudnám az udvarra kitenni, egyértelműen. Ha feltöltenék pár 5litres üveget csapvízzel és bent a lakásban 24 óráig hagynám akkor is hat? Vagy csak, ha kint van a levegőn? Esetleg van valami víztisztító ami pont erre jó?
Hagyd állni a vizet kb egy napig s az alatt kiszáll a klór. Vagy használj klórtalanítót.
Egyébként nem nagyon akarok offolni de elég a hely annak a tekinek? Mármint azt írod ,hogy eddig egy 5 literes kanna bőven elég volt tehát egyértelműen kicsi volt a hely, a mostani új is csak 63 literes. Igaz nem írtad milyen teknős de gyanítom ,hogy a legkisebb iszapteknős/ pézsmateknős féléknek is szűkös, de majd valaki kijavít ha rosszul tudom.
Szerintem inkább használj
vízelőkèszítő szereket,neput-nak van olcsóbban,az is teljesen megfelel.
Sokszor sajnos a pihentetett víz sem segít,van akinèl napok után is èrezni szagról a klórt.
Elvileg a korona miatt duplázták a klórt a vízekben,èn inkább biztosra mennèk,nem nagy összeg de biztos nem lesz akkor semmi gond.
Ha mègis a pihentetèst választod akkor házon belül is maradhat,nem kell kivinni,de èn inkább 2 napot hagynám állni.
A klór fél nap alatt elillan belőle, pláne széles szájú vödörben.
Egyébként is, a teknősök közel sem olyan érzékenyek erre, mint a halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!