Ez az akvárium túltelepített?
Az akvárium 63l, nettó kb 50l vízzel. Lakók: Ramirezi pár, 4db fekete fantomlazac, 3 törpe szívóharcsa, meg elvétve egy két csiga. Még belefér?
Jófajta belső szűrőm van (Eheim biopower 650l vízforgatással)
Akkor el kéne ajándékoznom a fantomokat?
Azért vettem őket mert csak a ramikkal meg a harcsákkal olyan üres volt az akvárium...
Itt a legnagyobb baj (ami ennyiből megállapítható) ,hogy a ramireziknek eleve szűkös az akva, a fantomlazacoknak is és ők ráadásul kevesen vannak. Egy kétszer ekkora aksi szerencsésebb lenne. Illetve remélem lágyítod a vizet s nem kemény vízben vannak.
És ha esetleg nekem nem hinnél akkor:
Én hiszek, hát fele csapvíz fele ioncserélt. És így is cserélem. Ezek nem ilyen hatalmas ramirezik, kisebb fajta. Nem azok a hatalmas ázsiai verziók. Szerintem a hím van konkrétan akkora mint egy fantomlazac hímje. És eddig csak is ők voltak meg az oto-k, szóval nem szenvedtek ammóniamérgezésben.
De akkor jobb lesz ha elajándékozom a fantomokat :/
Biztos ,hogy ramirezi s nem valami kisebb apistogramma ? Lehet én vagyok lemaradva, bocsánat, csak nem tudok arról ,hogy ténylegesen lennének különböző méretváltozatok ramirezikből, ellenben az apistogrammák közül sok nagyon hasonlít a ramikra.
Minden esetre a fantomokat tényleg ajándékozd el. Hasonlóan a legtöbb pontylazachoz rajhalak, minimum 8-10 kellene s 80 centi úszótér (tehát kb 80-120 literes akva már jó nekik).
Ha túl üresnek tűnik az akva akkor próbáld növényzettel “ellensúlyozni” a látványt.
Vízterhelés szempontjából egy jó szűrővel ez abszolút nem túlterhelt víz!
Átlag apistogrammának is elég lenne térben egy ekkora akvárium, aki tenyészti, az se tartja nagyobban a családokat, csak épp nincs mellettük más. (Mondjuk a rami az nem is apiszto, hanem geophagus!) Az a baj, hogy nagyra nőnek, sokat esznek, jelentősen terhelik a vizet, és hiába tudsz elérni a mostani felállással elfogadható vízminőséget, nem tudsz egy egészséges rajt mellétenni se az oto-kból, se a lazacokból.
Mindkét rajhalból dupla ennyi kéne, mert ez így stresszes lehet, annak meg ezer szövődménye van. Viszont dupla ekkora rajokhoz meg már kicsi az akvárium.
Egyébként nem olyan vészes ez a felállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!