Arany gurámi és aranyhal tartása?
Az aranyhal egy hidegvízi hal, semmi keresnivalója egy trópusi vegyes akváriumban.
Erre hozzáraksz olyan halat, aminek még az átlag trópusi halaknál is melegebb víz kell.
Gratulálok.
Nem tudod őket úgy együtt "tartani" hogy valamelyiket ne kínoznád.
Hacsak nem mondott mást az eladó...
...ja várjál csak - akkor se.
Amúgy meg:
Látod ugye, hogy épp mi folyik a szemed előtt? Az nem délibáb, épp most tanít meg rá az élet (sajnos a halak kárán) , hogy a tartási körülményeket nem lehet csak úgy fantáziából kitalálni, mint ahogy az eladó tette.
Első körben azt mondanám, hogy hideg a vizük, de igazából majdnem mindegy, hogy ez az ok, vagy 15 másik.
Visszavagyok!
Azt akartam mondani még, hogy
"A kisallatkereskedesbol ahonnan hoztam az osszes halat aprankent minden informaciot megkaptam."
Megkaptál, igen...minden infót ahhoz hogy kaotikus állapotokat idézz elő...
"A viz pont annyira van futve hogy mindegyik hal meg jol erezze magat."
Pont annyira, hogyne. Nem tudom, hogy mennyi az az "annyira", de az ezer százalék, hogy nem minden hal érzi jól magát. Ennek miértjét a többiek már leírták.
"120 literes az akvarium, osszesen 13 halacska van benne nem hiszem hogy sok lenne"
És nem "érezheti jól magát" 13 "halacska" még 120 literes akváriumban sem, ha azoknak eltérő az igénye. Ráadásul, mint fentebb is írták, az aranyhalnak sokkal nagyobb akvárium kell.
Szóval a tanácsom: szabadulj meg az aranyhalaktól, és foglalkozz a többiekkel. Dúsítsd a növényzetet, szerezz be úszó/lebegő növényeket, melegítsd fel a vizet 25-26 fokra, a szűrővel fodrozd a víz felszínét, lehetőleg esőztetővel, ......
...de az van, hogy ezeket az infókat mindet megtalálod azokon a belinkelt oldalakon.
Igen, azt is, hogy milyen az az úszó növény.
...és visszakanyarodva az első kommentemhez:
Az eladó célja az eladás. HATALMAS TISZTELET A KIVÉTELNEK! De ez az eladó nem az. Mert aki ilyen tanácsokat ad, az süllyedjen el szégyenében! Mert a normális, hozzáértő kollégáit minősíti le az ilyen kókler. Ezért van az általánosítás. Viszont ki lehet őket szűrni!
Elárulom, nem titok: felkészülten kell menni vásárolni, és akkor nem tud mindenfélét rádsózni, illetve mindenféle "hasznos" információkkal ellátni.
Egyébként kíváncsi lennék még az alábbiakra:
1 milyen a szűrésed? Típus, szűrőanyag.
2 mennyi az a bizonyos hőfok?
3 hogyan csinálod a vízcseréket? Gyakorisága, mértéke, stb.
4 van-e talajporszívózás?
5 hogyan etetsz? Mivel, mennyit, mikor...
6 világítás? Mennyit, mivel...
7 milyen az aljzat? Vastagság, miböl áll...
Kihagytam valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!