A bettám úszóin furcsa, apró kis göröngyök jelentek meg. Mintha egy apró gyöngy lenne benne, valamint az úszói elkezdtek összemenni. A szemén, pedig egy apró fehér foltocska jelent meg. Milyen betegség ez?
A foltocska nem nő, de a többi probléma egyre súlyosbodik.
Ő az első halacskám, eddig nem tartottam. Csili négy éve megvan, nagyon szeretem őt. A vizét megfelelően tisztántartom, levegőztetője nincs, egyedüliként van az akváriumban. Az akvárium hőfoka változó (télen 18 körüli nyáron max 27). Mi lehet a baja? Nem szeretném, hogy meghaljon. Esetleg van rá gyógyszer vagy valami kezelés?
A 'tegnap 09:33'-as válaszadónak TELJES MÉRTÉKBEN IGAZA VAN! Kissé talán szókimondó (meg lehetett volna máshogy is fogalmazni), de szakszerű, lényegretörő, színigaz megállapítás volt részéről - ezért, kedves Kérdező, ne haragudj!
A Betta nagyon melegigényes, 25 fok a minimum-hőmérséklet, amiben lehet tartani.
Javaslom, hogy amint hidegebbre fordul az idő, szerezz be egy automata fűtőt (az akvárium méretéhez igazodót), és ezzel próbálj neki megfelelő hőfokot kreálni.
Nagyon sok betegség visszavezethető a stresszre, ami leggyakrabban tartási hibákból ered (jut eszembe: ugye nem gömbakváriumban tartod?). Ebből ered pl. a darakór. Sokféle gyógyszer létezik ezekre (darakór ellen pl. a malachitzöld), az uszonyait pedig lehet növelni: vannak kifejezetten Bettáknak gyártott eleségek. Lényeg, hogy egyszerre csak nagyon keveset adj belőle.
De való igaz, egy 4 éves Betta már nagyon öreg. Én sem látok sok esélyt arra, hogy túlélje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!