Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A gyerkőcöknek akváriumot...

A gyerkőcöknek akváriumot szeretnék karácsonyra,de teljesen kezdő vagyok. Hogyan vágjak bele?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, idén nem bővíteném az amúgy is nagy játék készletet karácsonykor, hanem akváriumot hozna a Jézuska. Viszont teljesen kezdő vagyok ebben, kérdezgettem, olvastam már , de még mindig sok a kérdés hogyan is kellene. Ami biztos hogy 54 literes az ami elfér oda ahova tervezem. Karácsonyra lenne az akvárium és később mennék el a fiúkkal a halakat kiválasztani.

Tulajdonképpen az elejétől szeretném átlátni a folyamatot, hogy hogyan is allítsak össze egy akváriumot. Hogyan rendezzem be (kezdetben nem élő növényre gondoltam), milyen sűrűn és hogyan kell takarítani, milyen szűrő kell hozzá (van-e halkabb fajta, mert a nappaliban lesz és én ott alszom), milyen világítás, milyen halakat ajánlotok...

2020. nov. 14. 07:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
77%

20-Tegyük fel: zéro hozzáértéssel veszek meg mindent kb.100 000Ft. Eleinte próbálom fentartani +20 000. Félév múlva betelik a pohár, eladom fillérekért, veszteség 100 000Ft, kinyírtam x-db halat fél kiló növényt.

Vagy megrendelem szakembernél pl. 40 000, havonta fizetek 10 000. Félév múlva került : 90 000 és van egy gyönyörű akvárium a lakásomban amit kedvezményesen megvásárolhatok, igy kerül pl.160 000-be és kapok hozzá tudást is. Vagy nem kell,elvitetem akkor sincs vele macerám, kudarcélményem, a gyerek is örült karácsonykor.

2020. nov. 14. 19:03
 22/27 anonim ***** válasza:
88%
De ha jön a szaki rendszeresen ellenőrizni, tisztítani, rendbe tenni, akkor olyankor mindig otthon kell lenni... Macera az is. Nem tudom. Azért szerintem esélyes, hogy ha tényleg megérné, akkor valaki már indított volna ilyen vállalkozást, hiszen elég nagy a világ, elég sok az akvarista benne. De ha gondolod, próbáld ki. :)
2020. nov. 14. 19:09
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell nektek állat. Ezzel a hozzáállással végképp nem.

1. Az akvárium egy komplex ökoszisztéma, amelyet a gyerek nem lát át és nem is lehet elvárni tőle.

2. 4-5 éveseket nem bíznék meg még az etetéssel SE. Picik, jót akarnak, hibáznak, döglött hal. (Remek kis horror sztorikat lehet hallani elfelejtett víz előkészítőről, fantával, kakaóval megkínált halakról, arról, hogy a haltápos doboz teljes tartalma a vízben landolt stb.)

3. Az 54 literes akvárium pici. Marha kevés az olyan faj, aminek ez a méret ajánlható és általában rohadt picik (nagyítót nem mellékelnek a boltban). A kevés fajt még az is csökkenti, hogy nem minden hal él meg abban a vízben, ami kifolyik a csapotokból. (Általában a helyi vízmű weblapján lehet találni erre vonatkozó információt.)

Tehát kezdő akváriumnak minimum 80, de inkább 100 litert szoktunk ajánlani. Ebben már tarthatóak 5 cm nagyságú csapathalak (olyan klasszikusok, mint pl. a neonhal).

4. A gyerek NEM választ halat. Te nézel utána, te állítasz össze egy listát, egyező igényű, egymással kompatibilis fajokból. A gyereknek max. csak abban lehet beleszólása, hogy MELYIK fajt szeretné a listáról.

Viszont ha te nem akarsz vele szöszölni, akkor tényleg ne vegyél. Nagyon nem korrekt ekkora felelősséget gyerekekre tolni.

Nekem 7 éves koromban vett az anyukám akváriumot, szakirodalom semmi, az eladó hülyeségékeket tanácsolt, elvárta, hogy mindent oldjak meg... nyilván katasztrófa volt a dolog.

2020. nov. 14. 21:48
 24/27 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Erről jut eszembe, itt egy kérdés és nagyon ajánlom ,hogy olvasd el és a rá érkezett válaszokat: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

Csakhogy a te gyerekeid ne legyenek hasonló helyzetben ~10 év múlva.

2020. nov. 14. 21:55
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Oh én vagyon a linkelt kérdés feltevője. Pont írni akartam hogy nem ajánlok semmiképpen gyereknek állatot,főleg úgy hogy magad miatt nem vennél. Akkor még te sem fogsz szegény halakkal törődni,nem hogy a gyerekek. Az akváriumozás egy nagyon költséges és bonyolult meló nem csak abból áll amit az emberek gondolnak,sokkal komplexebb annál minthogy "bemegyek a bótba a péztáros ad egy 50 literes akksit,mellé pár színes halacskát meg olyan algazabálót oszt jóvan". Mert ahogy tapasztalom ez a mentalitás az állatboltokban(oh és nem csak a halakkal ám).

Ha nagyon ragaszkodsz az állathoz akkor olyan állatot amit te is szeretnél és nem fogsz megunni az évek múltán,de mint mondták nem kötelező állatot tartani,nem kell erőltetni.

2020. nov. 14. 22:59
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is a gyereknek vettem anno. Végül a gyerek gyorsan megunta, én viszont a megszállottja lettem.

Azóta eltelt 6 év, és összesen bő 900 liter víz mellett alszok:D

2020. nov. 16. 10:52
 27/27 medvemorzsa ***** válasza:
100%

Igen, teljesen egyetértek a hozzászólásokkal, annyit hozzátennék, hogy az akváriumokra is ki lehetne tenni a "12 éven felülieknek" jelzést.

Csodagyerekek persze mindig akadhatnak. :))

2020. nov. 29. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!