Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A gyerkőcöknek akváriumot...

A gyerkőcöknek akváriumot szeretnék karácsonyra,de teljesen kezdő vagyok. Hogyan vágjak bele?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, idén nem bővíteném az amúgy is nagy játék készletet karácsonykor, hanem akváriumot hozna a Jézuska. Viszont teljesen kezdő vagyok ebben, kérdezgettem, olvastam már , de még mindig sok a kérdés hogyan is kellene. Ami biztos hogy 54 literes az ami elfér oda ahova tervezem. Karácsonyra lenne az akvárium és később mennék el a fiúkkal a halakat kiválasztani.

Tulajdonképpen az elejétől szeretném átlátni a folyamatot, hogy hogyan is allítsak össze egy akváriumot. Hogyan rendezzem be (kezdetben nem élő növényre gondoltam), milyen sűrűn és hogyan kell takarítani, milyen szűrő kell hozzá (van-e halkabb fajta, mert a nappaliban lesz és én ott alszom), milyen világítás, milyen halakat ajánlotok...

2020. nov. 14. 07:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

A rágcsálókat miért veted el egyébként? Ők is fix zárt területen élnek, könnyen tanulható az ápolásuk, és interaktívabbak a halaknál.

Ha rövid élettartamú állatot választasz (hörcsög, patkány), akkor max két éves elköteleződést jelent, ha kiderül, hogy nem elég felelősségteljesek (még?) a gyerekek, akkor neked is belátható az idő, hogy meddig jelent plusz kötelezettséget.

(Mondjuk nekem a tengerimalacok a szívem szottyai, de ők elég sokáig elélhetnek - 6-8 év -, és minimum kettő kell. De ha ezt választod, nézd meg facebookon a tengerimalacmentőket, összeszokott párosokat, triókat is lehet befogadni.)

De alapvetően bármilyen állatot magadnak veszel az ő korukban.

2020. nov. 14. 08:55
 12/27 A kérdező kommentje:
Mert nincs az az isten hogy én azokhoz hozzáérek 😊 Márpedig ez elkerülhetetlen lenne.
2020. nov. 14. 09:11
 13/27 Salx Narval ***** válasza:
100%
Jól gondold át a dolgot, mert ez az akvárium jó pár évig még a te felelősséged lesz. Olvasd el a kezdőknek szóló szakirodalmat és döntsd el, hogy tudod ill akarod e vállalni az ott leírtakat. Ennyi idősen a gyerekek játszani szeretnek az állatkáikkal, megsimogatni, sétáltatni stb, pláne ha apu és anyu is játszik. Jól írták a többiek, csak akkor van értelme a dolognak ha téged érdekel az akvarisztika. Persze, hogy akarják egy gyerek minden állatot hazavinne de az az igazság, hogy még te sem tudod igazán mit jelent gondozni egy akváriumot.
2020. nov. 14. 09:16
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

Túl kicsik a halakhoz.

Macskát javaslok, de ne karácsonyra, hanem menjetek el közösen a menhelyre választani!

2020. nov. 14. 09:47
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Uhh akváriumot ne! Kapásból egy akvárium megfelelő szekrénnyel, szűréssel, talajjal, növényekkel (igazival a műt azonnal felejtsd el) Kapásból 100+ ezer ft. 4 hétig kell üresen halak nélkül járatni ameddig be nem áll a bacikultúra a szűrőben (szűrőbaktériumok). Belőni a világítást, tápozást a növényeknek. Akkor ott lesz kezdőként az alga probléma,a halak betegségei majd elhullása. Egy akvárium rengeteg munka. Csak akkor vegyél ha magadnak vennéd és el lennél vele, hogy ezt csinálgasd. Meg persze van rá pénzed.
2020. nov. 14. 10:23
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen kis gyerekek mellett az akvárium gondozása a te feladatod lesz. Ha tudsz olvasni, vegyél pár akvarisztika könyvet (az antikváriumok tele vannak velük) és tanulmányozd őket.
2020. nov. 14. 11:35
 17/27 anonim ***** válasza:
96%
szerinted a 4 éves majd észben fogja tartani az etetést? még a 7 éves is túl fiatal ehhez. 1 hétig lenne érdekes nekik, aztán kb annyi figyelmet szentelnének neki, mint a polcnak a falon. ez az akvárium a te felelősséged lenne, de te írtad, hogy magad miatt nem vennél. tehát mi a kérdés?
2020. nov. 14. 11:37
 18/27 anonim ***** válasza:
95%

"Ők választanák ki a halakat,"

Máris bukott a rendszer. :D

Egy akvárium egy komplex egészet alkot, az egész egy élő rendszer, nagyon nem mindegy, hogy ebben a rendszerben pont a halakból , (amik gyakorlatilag "mérgezik" a rendszert, hiszen beleürítenek) miket raksz bele.

Ez ennél nagyságrendekkel felelősebb és szakértőbb tervezést igényel, mint hogy "majd a gyerekek kiválasztják".

Feküdj neki a linkelt akvaguru-n a kezdőknek, és az akvárium fejezetnek, hogy legyen valami alapfogalmad, anélkül könnyen kudarcba fulladhat a dolog.

Utána jöhet valamiféle irányvonal, konkrétabb elképzelésekkel. Milyen élőlényeknek felelnek meg az adott körülmények, (aksi méret) ezekhez milyen technika kell, stb...

Muszáj szerezned egy alap lexikális tudást, anélkül egy hosszútávon fenntartható rendszert nem fogsz tudni kialakítani.

2020. nov. 14. 13:32
 19/27 anonim ***** válasza:
40%
Hogy senkinek nem jut eszébe hogy akváriumot lehessen bérelni. Milyen jó volna a költségek töredékéért szakemberrel berendezett, (távfelügyelt) akvát indítani aztán ha kiderül a gyerek 0-affinitása könnyű tőle megszabadulni vagy ellenkező esetben megvásárolni.
2020. nov. 14. 15:01
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem vagyok benne biztos, hogy a költségek töredékéért el lehetne intéztetni a többszöri kiszállást is, a telepítést is, a rendszeres tisztítást is, stb.
2020. nov. 14. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!