Alternatív szűrésen gondolkodom, mi a véleményetek?(többi lent)
Új projekt indítása okán böngésztem a szűrőket, s erre a bejegyzésre bukkantam. Máshol láttam már hasonlót tengeri akvárium esetén, és egyre jobban tetszik.
Egy 60x30 alapterületű, 40 magas akvárium oldaláról választa(t)nám le, amit bettás-corys-csigás növényes aksinak szánok.
Ha minden igaz, egy powerheaddel egy kb. 5 liter térfogatú szűrőt kapnék.
Mit szóltok hozzá? Esetleg tapasztalata van-e valakinek?
Tulajdonképpen az akasztóst nemcsak a kinézete miatt vetettem el, hanem azért is mert nem igazán férne el. Ezért gondoltam hogy "elrejtem az akváriumban" Mondjuk egy barkácsoltat lehet hogy jobban el tudnék helyezni...
Úgy érzem hogy lesz ebben még egy-két csavar 😁
Már az is megfordult a fejemben, hogy csak megtartom az egyik Eheim 2224-est és valahogy lefolytom... és áttervezem a szekrényt...
Persze, igazad van. Nem érzem úgy, hogy bármit erőltetnétek. A felvetésekkel együtt bővül a látóköröm, és ez jó.
Először úgy gondoltam hogy amit tudok, eladok, 0-ról kezdem az új aksit, de most már inkább amit tudok, az előző aksiból felhasználok.
Jelen pillanatban az az egy dolog aggaszt hogy ha nagyon lefojtom a külsőt, az nem fog-e ártani a motorjának.
A hátfal szűrő nagyon jó hatásfokú lehet, de rémálom tisztítani.
Abba a szűk részbe fentről macerás benyúlkálni
Egy külső vödrös szűrő jóval kezelhetőbb.
Elzárod a csapjait, lecsatlakoztatod, és már viheted is a fürdőszobába tisztítani.
Ha épített szűrőt szeretnél mindenképp, akkor nézz utána az akvárium alatti csepegtetős szűrésnek is. Az még teljesen kezelhető, de ott meg egy véletlen elárasztás esélye nagyobb ha bármi miatt megáll a pumpa.
15-Egyszerű módszerrel kizárható az akv.alatti szűrő elárasztásos hibája: a levezető csövet egy pici akasztós tartályból indítod pontosan az akv. vízszintjével egy magasságban. Ha leáll a szivattyú csak néhány miniméter folyik le. Nekem vagy 10-éve ketyeg, még akkor sem öntött ki mikor az emelő szivattyú leverte a ház áramát egy beszippantott csiga miatt.
16- A csöpörésző nem hülyeség főleg ha talajszűrőről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!