Garnéla rendelés postán. Kinek mi a tapasztalata?
Élő állatot tilos postával szállítani, ez benne van a posta szabályzatában is.
Plusz egy normális webshop sem postáz állatot.
Nem biztos hogy túléli. Nekem eddig csak bogarakat postáztak, de azoknak volt levegőzni nyílás vágva.
A garnéla szerintem nem maradna meg.
4. Rosszul tudod, a szabályzatban ÉLŐ ÁLLAT megfogalmazás van (nem bontja gerinces és gerinctelenre). Van néhány kivétel pl: muslincák, méhek stb., de ezeket is csak intézmények küldhetik megeggyezés alapján.
Pontosabban itt a szabályzat ezen része:
"8. Élő és élettelen állatok, állati testből származó nem fertőző váladékok és anyagok
A levél és postacsomag küldemények nem tartalmazhatnak élő vagy élettelen állatokat, állati
testből származó váladékokat és anyagokat (pl.: ürüléket), kivéve: az értéknyilvánítás nélküli
levélküldeményekben, illetve postacsomagokban küldhető méhek, tücskök, piócák és
selyemhernyók, valamint a kártékony rovarok élősködői és pusztítói, melyek e rovarok
vizsgálatára szolgálnak és amelyeket hivatalosan elismert intézetek küldenek egymásnak. A
Drosophila törzsek (muslicák) orvosbiológiai kutatások céljából a hivatalosan elismert
intézmények közötti forgalomban, levélküldeményben (kivéve az értéknyilvánítás
többletszolgáltatással feladott küldemény) feladhatók.
Élettelen kullancsokat az esetleges kórokozóval történő fertőzöttség vizsgálatát elvégző
laboratóriumoknak címezve lehet levélküldeményként postára adni az erre rendszeresített
csomagolásban.
Méh és tücsök tartalmú garantált kézbesítési idejű küldeményt a postával kötött külön írásba
foglalt szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően, a külön írásba foglalt szerződésben
kijelölt postai szolgáltatóhelyeken lehet feladni."
Nem tudom, aktuális-e még, de én a Csigafarm oldalán nem látom, hogy postával szállítanának, futárt lehet választani. Élő állatot még nem rendeltem tőlük, más terméket igen, és futár szállított, nem a posta.
Élő állat, növény rendelése esetén esetén ez választható: "Futárral (Élő állat, növény. Speciális csomagolás. Thermo doboz+Heat pack. 24 órán belül) - 1 800 Ft"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!