Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 30 literes akváriumba...

Arc78 kérdése:

Egy 30 literes akváriumba mennyi halat tehetek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Arrol függ milyen halrol beszélsz. Egy óriásgurámit pl nem tehetsz bele mert nagyobb mint az akváriumod de vörösneonbol pl tehetsz bele 6ot

Számolás:A kiszemelt hal kifejlett mérete=Xcm->xliter, mármint hogy érthetőbb legyen(most valahogy nem megy ezt elmagyarázni normálisan:) egy vörösneon kifejlett mérete 5 com. tehát 1 halnak 5 liter víz kell(neonnál) 30literben:5az 5 liter(cm)=6db hal. remlélem érted, ha nem akkor valahogy emagyarázom máshogy ,de lehet kapsz olyantól választ aki most elég kipihent hogy elmagyaráztza jobban:).

2010. aug. 8. 18:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez most nem jött össze:)

Egy ilyen kicsi akváriumban csak kistestű, kis mozgásigényű halakat tarthatsz. Általános esetben jó az 1 cm= 1 liter szabály, de ilyenkor nem igazán. Én guppikat, 1 ancit, csigákat, garnélákat, ilyesmit ajánlok bele, ők jól fogják érezni magukat jó szűrés és heti részleges vízcsere mellett.

2010. aug. 8. 18:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Szumátrai márnából van most benne 5 de szeretnék még sokkal többet. emellet van benne 6 neonhal.
2010. aug. 8. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Na hát szerintem itt állj meg. A neonok még csak-csak elvannak, de a szumikat 100 liter alatt nem is lehetne tartani, de ha nálad jól érzik magukat, akkor se vegyél többet, nem szabad. 7 cm-re nőnek, így már a 6 halnak alsó hangon is 42 liter a vízigénye, az úszásteret figyelembe sem véve.
2010. aug. 8. 19:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok még az akvarisztikában. a Kereskedésben megkérdeztem hogy milyen halakat ajánlanak és ezeket is mondták hogy megvehetem ekkora akváriumba. Most úgy veszem észre hogy nagyon jól érzik magukat játszanak és úszkálnak, de ha nőni fognak akkor kellene vennem egy nagyobb aksit?
2010. aug. 8. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Persze, de hát azt látod hogy úszna szerencsétlen hal, aztán nem fér el. Amúgy nem nőnek olyan gyorsan, és lehet hogy csak kevesen érik meg a felnőtt kort, hisz nem járnak orvoshoz, ha betegek. Persze ha nagyon gondosan tartod őket, akkor talán megmarad mindegyik :)
2010. aug. 8. 21:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Felvenne egy akvarista msn-re? Aki benne lenne az írjan priváltban. Csak annyit szeretnék hogy az alapdolgokat elmagyarázza.
2010. aug. 9. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!