Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lehet a baja a bettám...

Mi lehet a baja a bettám farkának?

Figyelt kérdés

Ma hoztam el akvarisztikából a bettámat. Délutánra egy barna foltocska lett a farkán. Mi lehet a baja?

[link]

45 l-es akva. A szűrője Tetra Easy Filter 250. Növények, fa, szóval a szokásos. Néha belekeveredett a szűrő áramlatba, kissé megdobta és olykor rásodorta a fára.

Megsérülhetett? Kialakulhat ebből uszonyrothadás vagy meggyógyul?

2020. okt. 12. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megsérült, meg kell gyógyuljon magától
2020. okt. 12. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem valami jó szűrő ide.

Se a kifolyás irányát nem lehet állítani, se esőztetőt nem lehet rá tenni.

Ilyen áramlással viszont kinyírod a halat.

Simán lehet belőle uszonyrothadás, mert ekkora áramlástól bestresszel, és nem fog működni az immunrendszere!

A bettáknak majdhogynem álló víz kell.

Meg lehet szűrni egy bettás aksit motoros szűrővel, de oda kell figyelni a szűrő kiválasztására, hogy meg lehessen oldani az áramlás megtörését.

Vagy egyből az üvegre irányítani a vizet, vagy esőztetővel megtörni , vagy más módon fojtani az áramlást.

Ezt mindenképpen meg kell oldanod, mihamarabb!!!

2020. okt. 12. 19:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Adtak az akvához egy esőztetős szűrőt, de az gagyi. A sodrás csak közvetlenül alatta erős, a tank túlfelében meg áll a víz. Esetleg a vízszint emelésével tudok segíteni, vagy elépakolok növényeket, hogy gátolja.
2020. okt. 12. 19:27
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nézegetem már jó ideje a képet de nem igazán jöttem rá mi okozhat ilyen elváltozást. Ezt én nem mechanikai sérülésnek vélem de nem is úszórothadás kezdeti stádiumban. A penészgombákat és vitaminhiányt is kizárnám mert szép jól táplált halnak tűnik ragyogó színekkel. Mivel nem tudom behatárolni a probléma okát csak egy kis S fishtamin és vízkezelőnek S aquatan használatát ajánlanám. Természetesen a rendszeres részleges vízcserék és talajtakarítás mellett, fontos a változatos nyers táplálék is. Ha terjedne a folt, v máshol is megjelenne akkor egy-egy általános gyors fürdő bevethető pl parakill dezinfekt v metilén- malachit kombóval. Nem egy bika szűrő ez, simán lefojtható egy kis perlonnal, v szivaccsal amíg túl tiszta. Ha egy nagyobbacska tálcára folyatod a kiömlő vizet az már hatásosan szétoszlatja az áramlást de egy szélesebb vályúba is terelhető. Az elé ültetett növényzet is segíthet de lehet, hogy algásodni fog. Én valószínűleg perlonnal fojtanám ha nem tudnám az üveg felé irányítani a sodrást.
2020. okt. 13. 05:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Arra is gondoltam, hogy pigment folt, mert napok óta lesem, hol erősebb, hol gyengébb.
2020. okt. 15. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!