Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Levegőztetés nélkül lehet...

Levegőztetés nélkül lehet garnélákat tartani?

Figyelt kérdés

Van egy 8 literes nano akváriumom, egy darab sziámi harcoshallal. A hal jellegéből adódóan nincs levegőztetésem, a medence kb. 28 fokon van tartva, heti 60%-os vízcsere + víz előkezelés (tetra aqua safe) jellemző. 3 kis/közepes méretű növény van beültetve (egy közepes anubias, egy fűféle és egy vízikehely), szóval ennél a méretnél erősen növényesnek mondanám az akváriumot.

Egyrészt: elfér a hal mellé egy 2-3 fős garnéla csapat? Legfőképp "takarítani", algát és lehulló eleséget megenni szeretném őket (természetesen etetném külön is).

Másrészt: a vízcsere mellett elég nekik a növények által megtermelt oxigén?

Természetesen a legigénytelenebb fajtákban (pl. Red cherry?) gondolkozom.

Köszönöm!

2020. szept. 23. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-> A megfigyelés jogos, a teljes ötlettelenség jellemzi őket, én is kivonultam ezekről. A diszkorzusok javarészt a "mit vásároljak ha problémám van" szintjén tengődnek. Nem hinném hogy megfogyatkoztunk csak a kereskedők átvették a hatalmat, a színvonal rovására. Ha alakulna egy csoport amiben a "hogyan reszeltem akasztós szűrőt, vagy milyen trükköt találtam ki alga ellen" -féle miliő uralkodna én azonnal rárabolnék az biztos.
2020. szept. 24. 13:48
 12/14 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy merre laktok, de a

[link]

a

[link]

és a

[link]

nagyon is aktív csoportok.

Az utóbbi egy nagyon szuper közösség, Bíró József nevéhez fűződik. Mindenki nagyon segítőkész, nemcsak növények témában. Ők pl. algatemában szakszerű tanácsot tudnak adni.

Tudtommal létezik külön bettás Facebook csoport is.

2020. szept. 24. 14:19
 13/14 Zöldfülű Törpe ***** válasza:

Rákerestem a "betta" szóra a Facebookon.

3+ csoportot dobott ki. Szerintem a legnépszerűbb van legfelül, ez a csoport a 3.

[link]

Valószínűleg fiatal csoport lehet, mert párszáz tagja van csak, de a leírás alapján talán ez lesz a te csoportod.

2020. szept. 24. 14:26
 14/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Ja igen, akasztós szűrők. Általában az Eheim liberty szériát szokták ajánlani. Érdemes lenne kipróbálni, rontani nem tud a helyzeten.
2020. szept. 24. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!