Lehetséges ózongenerátor használata a szobában,
amelyben akvárium van?
Figyelt kérdés
Zárt a teteje, szűrőjét lekapcsolnám. De akár be is fóliázom. Csinált már ilyet valaki? Ha nagyon rizikós, akkor inkább nem csinálom, az akváriumot kivinni nem szeretném.
Kizártnak tartom, hogy hatással legyen az akváriumra. Nálam működött pár napig de nem bírtam a szagát, így hát visszaadtam a haveromnak akitől kölcsönkértem.:D A halak viselkedésén nem látszott semmi nekem viszont simán felfordult tőle a gyomrom. Amúgy a haver sem bírta, mielőtt még kényeskedéssel vádolnátok.:D
2020. szept. 13. 16:43
2/9 anonim válasza:
Engem is iritál de viszont jó légfertőtlenítő. Ha influenzás vagyok mindig bekapcsolom. A halakra sosem volt hatással.
2020. szept. 13. 17:46
3/9 anonim válasza:
Nem tudom Ti hogyan használjátok, nekem van egy kisebb, de annak a leirásában is benne van, hogy zárt szobában kell használni 1-2 órát, utána kiszellőztetni! Nem ajánlott egy légtérben lenni vele ha be van kapcsolva, fejfájást okozhat!!!!
2020. szept. 13. 23:24
4/9 anonim válasza:
Én is használok egyet néha, de addig nem vagyok a szobában. A halaknak eddig nem ártott, zárt tetejű (gyári tető) akváriumban van, de vannak rajta ugye hátul a szerviznyilások, valamint a levegőztető is a szobából veszi a levegőt.
2020. szept. 13. 23:25
5/9 Salx Narval válasza:
Nyilván a koromnak tudható be de nekem eszembe sem jutott, hogy akár ki is mehetnék a szobából amikor be van kapcsolva.:D Amúgy azon ami nálam volt csak a szoba mérete volt mérvadó és nem utaltak sem a szellőztetésre, sem az egy légtérben való tartózkodás esetleges veszélyeire. Dohányfüst semlegesítő és energiatakarékossági előnyeit külön ki is emelték, mármint, hogy fűtési időben nem kell kiszellőztetni a fűtött szobát. Ózondús friss hegyi levegőt ígért hegyi patakkal meg mit tudom még mit nem és helyette produkált egy pöcegödröt kb.:D Most, hogy nem lehet cigizni a vendéglátó helyeken hozzájutottam egy rohadt drága aktívszenes HEPA légtisztítóhoz majdnem ingyen, ez nagyon hatékony és tényleg észrevehető javulást hozott a lányom allergiás tüneteiben kiegészítve a sópárologtatóját v minek nevezzem.
2020. szept. 14. 03:15
6/9 anonim válasza:
Bocsánat, az enyém nem ózon generátor, hanem 'Ionos légtisztító'... És nem találtam a leírásában, de akitől kaptam, mondta, hogy ne legyek vele egy légtérbe és szellőztessek miután járattam.
Az én kérdésem arra a készülékre vonatkozik, amelynek teljesítményfüggően adott ideig kell működnie, nálam kb fél-háromnegyed óra. Ez idő alatt senki sem tartózkodhat bent, és a növényeket is ki kell vinni, mert mindennek árt, aminek levegőre van szüksége az életbenmaradáshoz. Ezért is nem tudom, hogy a vízben mennyire oldódna, ha a minimális réseken bejutna.
2020. szept. 14. 12:44
8/9 Salx Narval válasza:
Ha még a növényekre is káros akkor inkább ne használd abban a helyiségben, v próbálj pontos típusszám alapján érdeklődni, így nem merek tanácsolni mást.
6" Ezt a típust is próbáltam, ez nem volt annyira büdi csak közelről, viszont nekem kicsi volt a légteremhez. A cigifüstöt viszont nagyon jól semlegesítette ez is megfelelő méretű zárt helyen ( kísérletezgettem kicsit velük ha már kölcsönkértem őket vásárlás előtt ). Nem ide tartozik ugyan de a cigifüstöt a zeolitos macskaalom semlegesítette legjobban.:D Amúgy nem bagózok a lakásban csak kíváncsiságból vizsgálódtam, illatosított pipadohány és füstölők illatát, füstjét próbáltam semlegesíteni. Az ózon meglátásom szerint mindegyiknél kellemetlenebb de nyilván jótékony hatása is van.:D
2020. szept. 15. 04:33
9/9 anonim válasza:
1 az ózon generátor egy fertőtlenítő eszköz... ami megöl minden gombát, spórát, és élőlényt... Most komolyan van olyan aki egy légtérben marad egy ilyen eszközzel?? :O :O :O
A légtisztítónak meg nincs szaga! Ha az büdös akkor a lakásodban büdös valami, amit a tisztább levegő miatt jobban érzel!
Az Ozon generátor valóban büdös szerintem is, de nagyon hasznos dolog. Ki lehet bírni azt a kis időt amíg kiszellőzik a helyiség és utána 1-2 órán belül el is tűnik a szag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!