Az aranyhalamon fehér foltok vannak, nem tudom mitől lehet! Mit tegyek?
1. Mert nem írtad ezt le a kérdésbe
2. Pigmenthiány nincs para
Most olvasd el még egyszer a kérdésed! Megtaláltad benne, hogy fehér foltok vannak az aranyhaladon? Mert én idézem, amit találtam:
"Mit tegyek?
félek!!!!"
Lehet, hogy csak oda akartad írni, ezért ajánlom, hogy legalább kétszer olvasd el a kérdést, és csak azután írd ki.
Tipikus... mondjuk kezdjük ott, hogy hány fokos a vize? Mert hogy hidegvizi hal, rosszul bírja a meleget.
Vagy az aksi méretével? Szűréssel?
Az a helyzet, hogy ez valami gombásodás lehet, bár létezik bakteriális fertőzés is ilyen tünettel.
Ennyiből sajnos ezt nem lehet tudni, így megoldást se tudok, mert nem lehet tudni, mire kéne kezelni.
Viszont ami az ilyen esetek túlnyomó többségére igaz, az az, hogy maga a megbetegedés egy immunhiányos állapot tünete.
Jó immunrendszerrel a halak védekezni tudnak ezek ellen a kórokozók ellen. Legalábbis legtöbbször.
Ha gyengül az immunrendszer, akkor az első védelmi vonalat támadják először a kórokozók, tehát a hámréteget. Erre mondtam, hogy tipikus.
Hogy ez mitől lehet, azt meg csak te tudhatod, hiszen más adatot nem osztottál meg.
Állatkereskedésből van, vagy valaki adta a kerti tavából?
Nekem is volt egy (sajnos a macska megfogta) amit úgy kaptunk ismerőstől és tiszta aranyszínű volt, aztán pár hét után elkezdett rajta fekete-fehér folt megjelenni. Amikor pici, akkor ezek még változhatnak (már ugye ami nem tiszta aranyhal (miénk az kárász-aranyhal keverék volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!