Akvárium kezdőknek. Vitorlás halat milyen halakkal lehet összerakni?
Szeretnék bele kezdeni az akvarisztikába. Sügérekbe gondolkodtam, Vitorlás halat mindenképp szeretnék. Mit lehet velük együtt tartani? Illetve hány literes akváriumot vegyek, ami ideális nekik?
Volt már akváriumom, de a halak összeférhetőségével gondjaim voltak.
Várom tanácsaitokat, amit előre is köszönöm.
27L
* értik jól=érzik jól
** vitárlásokat=vitorlásokat
Azt akartam kihozni belőle, hogy nálam hiába érezték jól magukat, még ikráztak is, de nagyon megnőttek, és igy már szűkösen voltak, ami agressziót szült.
"Sügérekbe gondolkodtam"
"halak összeférhetőségével gondjaim voltak"
Hát... az ugye megvan, hogy egy Dél-amerikai sügéres aksi nem egy Móricka kezdő akváriuma, plusz a választék se olyan gazdag belőlük?
Úgy értem, az akvarista "szlengben" a sügérezés alapvetően afrikai sügéreket jelent, ezen belül lehet elindulni valamelyik "nagytó" felé.
Szóval csak azért mert a vitorlás sügér, nehogy összerakd valami afrikai sügérrel, mert ugyanott fogsz tartani, hogy lesz "némi" gondod az összeférhetőséggel! :D
Szerintem sügérezni inkább afrikaiakkal érdemesebb elkezdeni.
Ha viszont a viti a biztos, akkor meg dél-amerikai jelleg felé kell terelni a projektet.
Viszont vitik mellé nem erőltetnék nagyobb testű dél-amerikai sügéreket.
Inkább klasszikus L-es harcsákat alulra, nagyobb testű pontylazacokat középre, vagy fentre baltahasúakat.
Vagy ha nem lesz túl sok vitorlás, ami sok külön territóriumot igényel, elképzelhető 1-2 apistogramma család.
Kb 300 liter környékén érdemes gondolkozni, a vitiknek nagy vízoszlop kell. Plusz a többi társítandó halak közt is vannak területtartók, és a lehetőségek is kibővülnek nagyobb térfogatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!