Tapasztalt, hozzá értő haltartók! Milyen halat ajánlotol egy 350 l-es akváriumba?
Magassága: 72cm
Hossza: 110 cm
Szélessége: 45 cm
Elsősorban édesvizi halak érdekelnek, amiket lehet együt tartani.
Első körben ajánlom ezeket az oldalakat: [link] , [link] , [link] , [link]
Aztán milyen irányba szeretnél elindulni ? Mert általában az a legjobb ha kiválasztasz 1-2 tetszetős fajt s a többit hozzuk igazítod.
Ekkora akvába lehetne mondjuk sügérezni valami kisebb afrikai sügérrel/ sügérekkel ,de akkor nem tudsz olyan szép növényzetet kialakítani (kivéve a dél amerikai sügérfélékkel mint ramirezi, apistogrammák, vitorlás stb).
Ha a növényes akváriumok érdekelnek akkor a kisebb rajhalak lesznek a nyerők.
De lehetne mondjuk biotop jellegű , pl: dél amerikásra: faágakkal mangrove beütésűre csinálni, a vizet lelágyítani s tőzeggel kezelni, bele egy vitorlás pár + egy raj nagyobb testű pontylazac és alulra valamilyen corydoras vagy torokátum harcsákat.
Szóval a lényeg ,hogy mit látnál szívesen ? Milyen irányba szeretnél elindulni.
Azért nehéz válaszolni, mert még nagy vonalakban sem tudom, hogy mi tetszene neked, még annyit sem, hogy inkább sok kicsi, vagy kevés nagy halat szeretnél...
Azt tudom, én mit csinálnék: egy nagy raj sima neont tennék bele, mert nagyon tetszenek, ahogy együtt úsznak, és 12-nél több még nem volt nekem. Ebbe meg simán mehetne 30-40 darab is, nagyon jól mutatnának együtt. És szintén szívesen tartanék sok páncélos harcsát, tehát nem a minimumként szokásos 5-6 példányt, hanem mondjuk 20 darabot.
Aztán még esetleg beletennék egy 1:2 vagy 1:3 arányú nagytestű gurámi családot, és annyi. Sok növénnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!