Gyökérszűrő -véleménye, tapasztalatok?
Piszkálja a fantáziáját a dolog, már csak azért is, mert erre alkalmas növényekből 2 fajta is megtalálható a háztartásban.
Vitorlavirág:
Szobai futóka (kb. 6 percnél):
Alapból sokfajta növény van ami szárazföldi (mocsaras közegből származik vagy csak magas a vízigénye, ilyen az édesburgonya is) és lehet tartani úgy ,hogy a gyökere az akvárium vizébe lóg. Akvagurun a “nem életképes víz alatt” (vagy álvizinövények) kategóriában van pár. De szerintem csak ezzel nem feltétlenül lehet megszürni a vizet vagy lehet de szegényes telepítés mellett. Mert ugye a halak ammóniát termelnek amit a baktériumok kell átalakítsanak nitráttá ami már sokkal barátságosabb N-vegyület a növények számára mint elődei.
Persze használhatod így a növényeket, sokat tudnak dobni a vízminőségen s az összképen de én nem merném csak erre rábízni a szűrést egy majdnem fullra telepített akvánál. Amúgy létezik ilyen “teknika nélküli” irányzat. Azthiszem “el natural” a neve.
Azt még hozzátenném ,hogy ne egy cserépből kiragadott példányt tegyél a vízbe mert ki fog rohadni. Vágj le hajtásokat majd ezeket vízben gyökeresztetve lógasd az akvába.
Köszönöm a választ.
Igen, az akvagurun olvastam én is, a YouTube-on pedig láttam több videót is.
Nem gondoltam kizárólagos "szűrőként" használni, inkább feldobni szeretném majd az akvát vele.
Ez így olyan mint egy kémiai szűrőanyag, pl mint egy szat gyanta. A vízcseréket lehet vele mérsékelni.
A biológiai szűrést nem váltja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!