Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sötétben elpusztul a szakáll...

Sötétben elpusztul a szakáll alga?

Figyelt kérdés
ha nem kap fényt elhal? úgy olvastam hogy őt csak algaölő nyírja ki. ez igaz?
2020. júl. 5. 18:31
 1/1 Salx Narval ***** válasza:
100%
Előbb utóbb feladja minden alga teljes sötétségben de teljesen felesleges ezzel stresszelni a növényzetet amikor pont a helyzetbe hozásuk lenne a cél. Az alga pedig visszanő ha az okot nem szünteted meg. A harcot csak jól tápozott egészséges és dús növényzettel veheted fel ellene, segíthetsz a helyzeten gyorsan növő növények telepítésével ( rucaöröm, tüskéshínár, vízitök) CO2 adagolással, ill mocsári v szobanövények hajtatásával ( pl vízipálma, édesburgonya, stb). A mozdítható tárgyakat kiveheted fertőtlenítésre a nélkülözhető algás leveleket pedig vágd le. Ez az agatípus kedveli a sok fényt ezért a világítási idővel és fény minőségével is érdemes kísérletezni. A növényevő afrikai sügérek az elevenszülők és az algázók is szívesen eszegetik. Én kifejezetten etetési és dekorációs céllal telepítettem balatoni zöld szakállalgás köveket a sügéres akváriumba. Csutkára rágják mindig pótolni kell.:D
2020. júl. 6. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!