Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy vegyem rá apámat hogy...

Hogy vegyem rá apámat hogy vegyen egy normáils akváriumot?

Figyelt kérdés
Multhéten újra kellet ragasztani az akváriumot és nekünk olyan akváriumunk van ami több mint 10 éves (nem tudom pontosan lehet 15 is) attól félek én is meg anya is hogy egy másik oldala meg akkor fog elengedni amikor nem vagyunk itthon. Apa szerint nem kell új. Hetente kéne cserélni a víz 30%-át de ő évente egyszer megpucolja és kész. Mindig azt feleli hogy ő tudja mi a jó a halainak és felesleges cserélni a vizet. Amikor az akvárium tiszta alga akkor csak csodálkozik. Hogy vegyem rá hogy vegyünk egy újat? 90literes kb a mostani

2020. júl. 4. 10:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Na akkor valahogy rávesszük anyával hogy vegyünk új akváriumot de kissebbet mert ez is annyi halnak ami nekünk van feleslegesen nagy
2020. júl. 4. 11:12
 12/20 A kérdező kommentje:
9 nem az nem én vagyok.
2020. júl. 4. 11:13
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon sok férfi és bíztos sok nő is, szülők is, rettentő rossz álatttartók. A férfiakra jobban jelemző, hogy ráunak valamire, el nem engedik, de sz@rnak rá.
2020. júl. 4. 11:21
 14/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:
84%
Feleslegesen nagy ? Olyan akvárium nem létezik, pláne ,hogy anciknak s mollyknak a minimum 90 liter. Arra a “tisztitó szerre” kíváncsi vagyok mert tudtommal nem létezik olyan szer ami eltünteti a nitrogénvegyületeket és kitisztítja a szűrőt helyetted (vagy apád helyett, mindegy).
2020. júl. 4. 11:51
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
Apád verzióját nem ismerjük, egy vélemény alapján nem lehet valakit elítélni, ezért működik ilyen simán a "vállalati mószer". Létezik olyan rendszer amiben nem kell vizet cserélni hónapokig. Lehet hogy apád egy profi?
2020. júl. 4. 12:26
 16/20 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem laksz otthon vagy agresszív az öreged, akkor vedd semmisnek, amit írok, de bennem azért felmerült két kérdés:

Mi akadályoz meg abban, hogy megvedd te az akváriumot? A felszerelés adott, az üvegkalita maga 10-15ezer Ft körül mozog. Még ha most nincs is annyid, nem egy elérhetetlen cél.

(Amúgy ha már itt tartunk, kevesebb, mint a kár, amit okoz, ha akkor folyik, amikor nem vagytok otthon vagy épp alszotok.)

Mi akadályoz meg abban, hogy átvedd tőle az akvárium takarítását?

A helyedben már rég behúztam volna magamnak az akvárium karban tartását, ha már ennyire zavar.

#15 Persze, hogy létezik. Csak arra nem az a recept, hogy 90 literben 2 anci, meg egy marék molli.

2020. júl. 4. 13:35
 17/20 Salx Narval ***** válasza:
Mit mondhatnék, ha ti anyukáddal nem tudjátok meggyőzni akkor mi hogyan tudnánk. Megoldás egy saját akvárium saját halakkal apád pedig sajnos úgy bánik az övéivel ahogy akar, valószínűleg az algák tartják életben a halakat ha csak évente takarít és nem csinál részleges vízcseréket. Ha kisebb akváriumban gondolkodsz akkor oda illő halak kellenek apád halait nem lehet kisebbe tenni, hogy érthető legyen 1db halnak is kell az igényeinek megfelelő akváriumméret. Ha nem engedi a mostani akváriumot gondozni és takarítani sem miből gondolod, hogy a halait odaadná?
2020. júl. 5. 05:06
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos felpontoztam a 4-es válaszolót, akármennyire is kellemetlen az igazság.

Nem élheted más életét, mint ahogy eszet se adhatsz senkinek.

Annyit tehetsz, hogy tanulsz a hibáiból, és te majd nem követed el ugyanazokat.

Itt szerintem egyáltalán nem férfiakról meg nőkről van szó, meg kire mi a jellemző. Nagy általánosságban az előző generációk teljesen más hozzáállással tartottal állatot, legyen az hobbi, vagy haszonállat.

Senkitől nem tudták jól megtanulni, amit pedig tudni vélnek, azt valami érinthetetlen szentségnek képzelik, hogy az kizárólag úgy lehet jó, és mindenki más hülye.

Még itt is van a válaszolók között olyan begyepesedett vén hülye, aki mai napig terjeszti, hogy nem kell vizet cserélni.

Semmit nem tudsz tenni, majd lassacskán kihal az a generáció, akik 15 éven keresztül 1 méteres láncon tartanak kutyát, az ivartalanításnak a gondolatát is megvetik, de ha szül a kutya/macska, a kölykeit minden lelkiismeretfurdalás nélkül élve beb@ssza a kertibudiba, vagy a vegyes tüzelésű kazánba, hagy ne folytassam...

Az én apám is rettenetesen szarul nevelte pl a kutyáinkat.

Jól voltak tartva, ilyen téren nem volt gond, csak a nevelésükkel.

És mivel gyerekkoromban nem láttam más példát, azt hittem jónak. Aztán mikor megpróbáltak felhomályosítani, én néztem mindenkit hülyének.

Sok idő, és sok infó kellett hozzá, hogy belássam, apám -ilyen szempontból- egy eredeti vadparaszt volt, és úgy nagyjából mindent fordítva kell csinálni, mint ahogy ő csinálta.

Szóval én "voltam a sötét oldalon" :) úgy értem, megtapasztaltam, hogy pár éves gyerekkori tapasztalatot is milyen nehéz átnevelni saját magamban.

Ezért nem hibáztatom azt, aki évtizedekig él valamiben, és képtelen ezt maga mögött hagyni.

Elmondtad apádnak mit hogy kéne, ennyi.

Azt kezd az infóval, amit akar, nem fogod tudni megváltoztatni a világot.

Majd ha lesz saját aksid, azt normálisan csinálod, meg ha lesz saját gyereked, akkor majd annak esélyt adsz, hogy ha mond valamit, akkor figyelj rá, mert akár igaza is lehet!

2020. júl. 5. 05:44
 19/20 anonim ***** válasza:
39%

18 <- "Még itt is van a válaszolók között olyan begyepesedett vén hülye, aki mai napig terjeszti, hogy nem kell vizet cserélni" - alapján megszólítva érzem magam. Szüleimnek nem volt akvája tehát a hülyeségem nem tőlük tanultam. Módszereimet hosszú évek alatt fejlesztettem ki, víztesztjeim vannak, algáim nincsenek, halaim-növényeim egészségesek, eleséget, növénytápot magam állítom elő. Csak azért cseréljem a vizet mert valaki csak a régi nitrifikáló cunamiban hisz?

"Senkitől nem tudták jól megtanulni, amit pedig tudni vélnek, azt valami érinthetetlen szentségnek képzelik, hogy az kizárólag úgy lehet jó, és mindenki más hülye." - pedig úgy érzem nem rám jellemző!

Én azért nem pontozlak le, megértem hogy megváltozni már nem tudsz.

2020. júl. 5. 09:41
 20/20 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem nem téged szólítottak meg hanem azokat akiknél döglenek a halak a nitrátos vízben, algán kívül más nem marad meg az akváriumban de azéért beszólnak azoknak akik a részleges vízcserét szorgalmazzák. Nyilván én is kitudnék alakítani olyan egységet, hogy talán még szűrő nélkül is működne de ezzel nem érvelhetek egy ilyen oldalon és főleg nem tanácsolhatom egy kezdőnek aki még vízcserével és komoly technikával is küszködik. Ez itt nem arról szól, hogy ki milyen sikereket ért el hanem segítségnyújtásról. Lehet mondani,hogy ne cseréljen vizet mert felesleges, hidd el neki nem fog beválni ahhoz kell jó pár év tapasztalat mind ami neked már megvan és még akkor sem biztos, hogy ez a legjobb választás a halaink számára.
2020. júl. 5. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!