Vödörből szeretném feltölteni az akváriumomat, milyen szivattyút vegyek?
Szinte bármilyen szivattyú jó lesz aminek elég ide az emelési magassága.
Én úgy szoktam ezt ,hogy a vödröt kicsivel magasabb pontra helyezem mint az akvárium vízszintje (jelenleg egy nagy asztalon van a 100 literesen, mellé rakok egy széket s rá a vödröt. Tökéletesen elfér mellette a szék s pont jó magasságban van) majd simán egy slaggal beleszívom a vizet. Ugyan az a technika mint vízleszíváskor csak pont fordítva, most betöltöm a vizet.
Amúgy jobb lenne a heti 30%, bár azt te látod ,hogy az adott telepítettség mellett mit mutatnak a víztesztek. De én akkor is szétszedném legalább 2 heti részletre, egy hónap kihagyás két vízcsere között ~100 literben én kicsit sokallom.
Csak összehasonlításképpen:
Használtam (egyéb célból) egy 300 l/h-s eheim vízpumpát, aminek elvileg 0,6 m az emelési magassága.
Fél méterre már úgy tolta fel a vizet, hogy épphogy csak csörgedezni tudott.
Szóval ez a névleges teljesítmény kb azt jelenti, hogy azon a ponton meg is hal. Úgyhogy ha nem akarsz vele fél napig szenvedni, akkor minél nagyobb teljesítményűt veszel.
Mérd meg, konkrétan hány centit kéne hogy emeljen, és legalább szerintem 30-50 %-kal nagyobb teljesítményűt vegyél.
A másik lehetőség, mondjuk egy 2 literes kancsóval kiszeded a vödrökből a vizet. Vagy legalább a nagyját, hogy a maradékot elbírd. Nulla forintba kerül, és ha mondjuk egy fél literes kancsóval csinálod, és jó gyorsan, akkor a napi kardiózás is megvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!