Darakór ellen jó a parakill? És ezek a halak meddig bírják a hőmérséklet emelést?
Ezt olvastam:
"A kezelésnek az akváriumban kell történnie, mivel a parazita nemcsak a halakat támadja meg, hanem az akvárium talajába is befészkeli magát.
Emelje az akvárium hőmérsékletét 28 - 30 °C-ra (vigyázat, nem mindegyik hal és növény viseli el a magas hőmérsékletet - erről előzetesen informálódjon)!
Vízcsere (min. 30%)
Málladék leszivattyúzása (mert abban bújnak meg a paraziták is)
Malachit-zöldoxalát vagy malachit-zöldoxalát-tartalmú szerek alkalmazása esetén előzetesen kapcsolja le a világítást (fényérzékeny anyagról van szó)
A kezelés időtartama kb. 14 - 20 nap, mivel ezekre a parazitákra csak életük egy bizonyos szakaszában hatnak a gyógyszerek."
Szifóm, ékfoltos razbórám, páncélos harcsám meg algaevőm van. Ezek közül elvileg az ékfoltos razbóra bírja a legkevésbé a 28-30 fokos vizet.
Ezenkívül parakillem van itthon az jó rá?
Igen, a Parakill jó rá.
A 28 foktól nem kellene, hogy baja legyen a razbórának sem.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos annyira nem vagyok jártas benne, mit jelent az, hogy porlasztani is kellene vagy csobogóra állítani a szűrőt?
Egy hete vettem bele 2 algaevőt, szerintem azoktól lettek betegek. Már egy fél éve ugyanazok a halak voltak egy se pusztult el, csak most az egy algaevőm, az helyett vettem 2 újat, de az előző se tudom mitől pusztult el, mert már lassan egy éve megvolt.
Amúgy az is a következő kérdésem, hogy honnan érdemes halakat venni, mert ezek a kisállatkereskedések gondolom nem a legjobbak, azokkal a telezsúfolt akváriumokkal, amiknek gyakran elhullott halak úszkálnak a tetején.
Ha elpusztult egy ancid, akkor ott már baj volt. Az egyik legmegölhetetlenebb hal.
Egy kereskedésbe naponta többszáz hal érkezhet. Ha a 20-30 akváriumból elpusztul egy hal, az még mindig sokkal kevesebb, mint a nálad meghaltak.
A kereskedésekben már arányú akváriumok vannak, nincsnek ott annyira túlzsufolva, mint gondolod.
Még nem találkoztam olyan emberrel, aki azzal kezdte volna, hogy rosszul csinál valamit és azért pusztulnak el a halai. Persze lehet beteg egy hal, mint minden más élőlény, de valószínűbb, hogy szűrés, vízcsere, etetés vonalon van nálad valami gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!