Ebben a nagy melegben a halak víz hőmérséklete 30 fok körül van. Nem lesz bajuk? Vagy hogyan tudnám hűteni a vizet?
Ha nem tévedek, a legolcsóbb megoldás a jégkocka.
De javitsatok ki ha tévedek, nem szeretnék állatkinzó lenni.
Milyen halakat tartasz?
Tegyél a fagyasztóba vízzel töltött palackokat, majd ezeket helyezd el az akváriumban. Így hütheted a vizet.
Illetve beszerezhető un. akvárium ventilátor.
Nekem olyan halaim vannak, amelyek elméletben nem rajonganak a túl meleg vízért (sima neon, serpa lazacok).
Életüknek ez a negyedik nyara, és soha egy sem hullott el a túl meleg víztől.
Szerintem az a fontos, hogy még jobban oda kell a jó vízminőségre figyelni. Ilyen melegben én heti kétszer is csinálok részleges vízcserét, nem sokkal hidegebb vízzel, annyi, hogy a fürdőszobában áll a víz egy éjszakát, ahol kb. 4-5 fokkal van hidegebb, mint az akváriumban. Illetve feljebb állítom a szűrőnek a kifolyóját, hogy a vizet jobban mozgassa. Ha extrém meleg van, és 28 fok fölé megy a víz, akkor a világítást a nap legmelegebb időszakában manuálisan kikapcsolom, s csak reggel-este megy 2-3 órát.
Illetve 2 részből áll az üvegtető az akváriumon, a kisebbiket leveszem ilyenkor, ezzel kb. 10 centis rést képezve.
Nem vettem észre, hogy a halak szenvednének. Ugyanúgy esznek, úszkálnak, élénkek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!