Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Halgondozási problémáim...

Halgondozási problémáim akadtak. Valaki esetleg tud esetleg megoldást a problémáimra?

Figyelt kérdés
Szóval nemrég kaptam egy sziámi harcoshalat. Viszont még nem nagyon jöttem bele a haltartásba, ugyanis kb. 5 naponta takarítom, mert büdös a vize, viszont úgy hallottam, mások nem takarítják ilyen sűrűn. Valamint azt sem tudom milyen gyakran és mennyi kaját kellene adnom neki, hogy ne maradjon meg mindig a köveken.

2020. ápr. 29. 15:57
 1/3 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ezeket olvasd át minél előbb: [link] , [link] , [link] , [link]

Különösen a kezdőknek szóló cikkeket.

Nem kezdek el kérdezősködni ,hogy “mekkora az akvárium milyen a szűrés” stb mert a leírtak alapján kritikán aluli lehet.

Ami kell: minél hamarább egy legalább 30 (de jobb ha 40) literes akvárium.

Abba kell valamilyen szűrő ami nem csinál nagy áramlást, pl: légpumpás szivacsszűrő. A szivacsot csak is leengedett akváriumi vízben szabad kinyomkodni, nem csap alatt. Sose húzd ki a szűrőt éjszakára, 0-24-ben kell menjen (max etetésnél pár percre illetve takarítás alatt kell kihúzni).

Kell egy tető az akvára és egy termosztátos vízmelegitő bele (mármint a vízbe, nem a tetőbe) 27-28 fokra (hőmérővel ellenőrizzétek mert szoktak csalni 1-2 fokot).

Az akvába kell növény, nekik lámpa is kell napi kb 8 órás világítással.

Hetente 2x cserélj kb 15-30% vizet pihentetett vízzel (legalább egy napot álljon, ne frissen a csapból töltsd be a klór miatt).

Elég két naponta etetni egy keveset kb 3-4 hétig (ennyi idő kell míg elszaporodnak a nitrifikáló baktériumok). Utána ráállhatsz a napi egyszeri etetésre heti egy koplalónappal.

2020. ápr. 29. 17:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

díszhal.info, akvaguru.hu

- a vizet, amit beleteszel az akváriumába, mindig pihentesd, hogy kimenjen belőle a klór

- szűrője, fűtése legyen, és legyen letakarva az akvárium!

- 26-28 fokot mindig biztosíts neki, stabilan, hőingások nélkül

- legyenek körülötte növények!

- hány literben van? remélem, nem egy 10-20 literes kínzókamrában, gerinces állatot törvény szerint minimum 30 literben szabad tartani

- fagyasztott eleséggel etesd, kerüld a lemezes tápot. van fagyasztott vörös szúnyoglárva, sórák, artémia, cyclops stb...

- írd le a tartási körülményeket! hány liter, milyen a szűrés, kikkel van társítva stb.

2020. ápr. 29. 17:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
nahát, Tevenyereggyártó, ugyanabban a pillanatban gondoltunk ugyanarra :D
2020. ápr. 29. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!