Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tehetek ez ellen?

Skelton kérdése:

Mit tehetek ez ellen?

Figyelt kérdés
Van egy sacra 28.5 literes aksim ami időleges használatlanság alatt elég vízköves lett mivel volt benne víz. Rondán néz ki az üvegen nagyon nem teccik és azt szeretném kérdezni mit tudnátok ajánlani hogy teljes mértékben eltüntessem a vízkövet.(vegyszerekre vagy különböző módszerekre gondoltam, kaparással nem jön le.)
2010. júl. 28. 00:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen akkumulátor meghatározásról még nem hallottan, savas vagy lúgos? Feszültség, kapacitás?
2010. júl. 28. 01:02
 2/8 A kérdező kommentje:
öhh akváriumra gondoltam :D aksi
2010. júl. 28. 01:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem is az akumulátor jutott eszembe..:D

Egyébként az akvárumomat Cillit Bang-el tisztítottam meg a vízkőtől. Csak arra figyelj, hogy csak az üvegre menjen belőle, a szilikon ragasztásra és műanyagra ne! 2-3 perc alatt leoldja a vízkövet. Mielőtt a halakat vissza kerülnek alaposan öblíts ki a vegyszert az akváriumból. De ez nyilván való..:)

2010. júl. 28. 02:49
 4/8 A kérdező kommentje:
ok megprobizom köszi:D
2010. júl. 28. 05:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Akváriumot nem szabad vegyszerrel tisztítani. Ak akváriumodat ki tudod számolni hogy hány liter,pontosan ha összeszorzod a magasságot a mélységet és a hosszúságot, és a kapott értéket elosztod 1000rel.

A vízkövet természetesebb módon kell lehozni. Ecettel és egy dörzsiszivaccsal csináld. Beecetezed, vársz egy kicsit, és a dörzsi résszel úvatosan lesúrolod(A vársz egy kicsit alatt pár percet értek) ez sokkal biztonságosabb.Ha rosszul öblited ki akkor se döglenek meg a halak, míg a vegyszereknél megesik az ilyen...

2010. júl. 28. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja elfelejtettem írni hogy ph minussal is le lehet szedni a vízkövet.Ha jól emlékszem minus:).Csak mivel neves gyártótol lehet venni, és akvarisztika boltban ,sokkal olcsóbb az ecet.
2010. júl. 28. 09:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Valóban, a cillit banget felejsd el, ecet a megoldás!
2010. júl. 28. 17:28
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Semmiképp ne dörzsöld,vagy kapard, mert megkarcolódik az üveg. Ha nem elég az ecet, mehet rá vízkőoldó, vagy sósav.Ha feloldódott simán letörölhető egy szivaccsal.Ezeket elég tiszta vízzel átöblíteni, nem kell félni, hogy megmérgezik a halakat.Szükség esetén, akár savanyítani is lehet sósavval.Megjegyzem nem a legjobb megoldás, csak azért írtam, hogy ne félj használni.
2010. júl. 29. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!