Én 15 éves lányként mit tehetek az állat bántalmazás ellen?
Nagyon szeretnék tenni valamit! Előbb néztem egy videót, és fél óráig csak bőgtem és a kutyusomat ölelgettem. Undorító, egyesek mire képesek... Na inkább hagyjuk, mert újra felidegesítem magam.
Mit tehetek? Az előbb egy csomó netes petíciót aláírtam, de ezen kívül...? Pénzzel kéne segíteni ugye? Csak sose kapok zsebpénzt, mindig csak egy 500-ast ha elmegyek valahova a barátaimmal :S Légyszíves, segítsetek... :(:(
Ha úgy alakul, beszélj erről a témáról az ismerőseiddel, barátaiddal. Persze ne úgy, hogy erővel előhozod, vagy úgy, hogy bármi legyen is a beszédtéma, te mindig az állatvédelemmel foglalkozol. Nem tudom a ti iskolátokban mi a szokás? Az én gyerekeim gimijében volt rá mód, hogy évente 4-5 alkalommal 45 perces előadást tartson olyan témáról, ami őt foglalkoztatta. Felkészült belőle, és hajlandó volt dolgozni azért, hogy egy színvonalas, képekkel illusztrált előadást tartson.
Csinálhatsz saját weboldalt, internetes blogot erről a témáról. Nem kerül egy fillérbe sem, és ingyen ajánlhatod az ismerőseidnek, hogy olvassák el, nézzék meg, miről szólnak.
Az állatokat védeni nem csak úgy lehet, hogy minden éhes kutyát te akarsz megetetni, és minden gazdátlan állatot befogadni. Ha csak egy ismerősödet meggyőzöd arról, hogy - pl - sörétes puskával madarakra lőni, nem szórakozás, hanem állatkínzás, akkor már nagyon sokat tettél.
Akadnak olyanok, akik pénzzel is tudják támogatni a menhelyeket, és különböző mozgalmakat. Ha neked erre nincs lehetőséged, akkor annyit tégy meg, ami saját korodnak megfelel, és a saját lehetőségeidből telik.
Múltkor láttam egy autót, amire rá volt írva: állatvédőrség.
Innen jutott eszembe a link, még én se néztem meg.
Amúgy Lakos György is nagy állatvédő, a felelosallattarto@gmail.com-on biztosan szívesen válaszol neked a kérdésedre, hogy éppen miben tudnál segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!