Egy akváriumot szeretnék "létrehozni" de még kezdő vagyok.60 liter körül gondolkodtam. Milyen halakat ajánlotok? Kezdőknek garnélát? írjatok minnél többen!
Én 13 éve kaptam a saját akváriumomat, ekkor a következő fajok voltak benne:
>Guppi
>Fekete tetra
>Xifó (mexikói kardfarkú hal)
>Zebra,-és leopárddánió
>Algaevő harcsa
Ezek ráadásul jól megfértek egymás mellett!
igenám, de a guppik és a xifók szaporodni fognak!
És mivel kezdő elég sok gondja lesz vele, mert 1.sok kis hal lesz 2.egy idő után túlszaporodnak és kicsi lesz még a 60Les aksi is.
Én azt mondom ezeket vegyél bele:
- 4db dánió (Pink vagy zebra)
- legalább 10db neonhal
- 3-4 páncélos törpeharcsa
11:57es vagyok
Nekem most ezek a halak vannak és nyugodtak, de szépek. Tökéletesen megférnek egymás mellett, senki nem bánt senkit. A harcsák csak az alsó szinten vannak, nagyon ritkán felrohannak :) a neonok középen, a dániók felül, néha középen.
Volt már egy ilyen kérdés. Itt is leírtak néhány tanácsot.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Dánióból minimum a 10 db, mert rajhal, és pinket semmiképp, mert zavaróan rikitó génmanipulált hal, tartása etikátlan.
Kezdőként valóban jó választás a neon, guppi, molly, páncélos harcsa, xipho, nem szaporodnak túl, ha nem biztosítasz a kishalaknak búvóhelyet. Viszont velük garnélát nem tarthatsz, mert kergetnék őket. Kezdőként nincs baj a red cherrykkel például, egyetlen igényük a tiszta víz, és a kis halak társasága, a nagyoktól ugyanis félnek és a piciket el is kapják.
Lehet, hogy valakit zavar, hogy rikítóan génmanipulált, de ilyen erővel ne vegyél guppit, xipot, mollyt, diszkoszt, mert etikátlanul kitenyésztett színváltozatok...
És paradicsomot sem, mert az is génmanipulált. :-)
Páncélosharcsát első lépésben, mert nem lehet elpusztítani.
Nyugodtan vágj bele a ganélázásba, de mondd el a boltban, hogy milyen halakkal akarod társítani, mert a méret a lényeg...
Goto "halas bolt" és kérdezz! Biztosan felmerül még több kérdésed és gyorsabban kapsz választ. Közben megtalálod azt a helyet, ahol meg fogod venni a halaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!