Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagy barbárság lenne egy...

Nagy barbárság lenne egy palacsinta algázót 25 fokos vizben tartani?

Figyelt kérdés
2020. márc. 22. 17:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az.

Egy csomó olyan ember van, aki már nehezen tud változtatni, mert "úgy örökölte.. meg kapta..." az akváriumot, nem nézte meg előre a tartandó halak igényét.

Ilyenkor nehéz változtatni, ezért gondolkoznak, terveznek az emberek előre.

Te előre tervezel, de nem használnád ki azt, amiről az előre tervezés szól. Ez elég nagy logikátlanság.

Az akvarisztikában nincs tuti recept a tökéletes akváriumra, itt annyit tudsz csinálni, hogy minél jobban levéded a kritikus pontokat, és próbálod kihozni a helyzetből a maximumot, a kockázatokat meg minimumra csökkented.

Hogy egy olyan alapvetést nem tartasz be, hogy azonos hőigényű élőlényeket társíts, és mindezt nem utólag kéne rendbe hozni, hanem tudatosan csinálnád, az minimum logikátlan.

Ne keresd a bajt, jön az magától.

2020. márc. 23. 04:48
 2/2 Salx Narval ***** válasza:
Én is határhőmérsékleten tartottam őket 24-fokos esővíz csapvíz keverékben, nyáron minden erőfeszítésem ellenére sem tudtam 27 fok alatt tartani a vizet de ez rajtam kívül egyik halamat sem érdekelte különösebben.:D Kellő szűrés, levegőztetés és rendszeres vízcserék mellett teljesen problémamentesnek mondanám a tartásukat, a nyarat is simán elviselik ( ettek, "mászkáltak", úszkáltak, szóval semmi különös viselkedés). Nappal inkább pihiztek a gyökerek, kövek alatt de este nagyon aktívan kutattak ugyan úgy mint 24 fokon. Egy kivételével matuzsálemi kort éltek le. Természetesen ha van választásod akkor én is azt mondom, hogy melegebb vizet kedvelő halakat tarts inkább.
2020. márc. 24. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!