Mit tegyek ha képtelen vagyok megölni egy halat?
10-es! mert akkor ölik meg amikor meg akarod venni.
Nem lehet hazavinni úgy, hogy él. Nem tudsz élőt venni, rendelni se.
Azért is kérdeztem, hogy iskolai gyakorlat, vagy munkahelyi, mert iskolai gyakorlaton lehet hogy szintén nem tudnak élőt beszerezni.
Egy étteremben más, ott kihagyják a kiskereskedelmet, és esetleg be tudnak szerezni élőt.
És ott nyilvánvalóan tiltva sincs, mert ott nem a fürdőkádban tárolják még vagy 2 napig karácson előtt, meg nem bénáznak a megölésével, mint otthon az emberek többsége.
Ezért is kell megtanulni, hogy kell csinálni, hogy ne szenvedjen.
Kedves Kérdező,
Ha olyannak ítéled meg a helyzetet (nincs hír különösebb szándékos rosszakaratról), akkor lehet, hogy érdemes kérni, hogy valahogy hagyjanak ki Téged a leölés mozzanatából. Remélem nem írok túl későn, úgy veszem ki, talán még van egy-két nap a vizsgáig.
Nincs tökéletesen ide illő átélt példám, de van egy kicsit hasonló élényem.
Az a pszichológus, akihez régebben jártam, akkoriban mesélte, hogy őket amikor még egyetemi hallgatók voltak, szintén kötelezték valami élettan jellegű órára, ahol boncolniuk is kellett. Ők meg a diákok közt többen nem akartak, és ezért néhányan kérték, hogy ne kelljen.
Eredmény: a vezetőség ugyan hivatalosan nem ismerte el ezt az igényt, de valahogy fű alatt mégis teljesítette az érintett hallgatók kérését, vagyis úgy szervezték a gyakorlatokat, hogy aki nem akart, annak nem kellett leölnie a kísérleti állatát, hanem valahogy beállították másvalaki mellé.
Ha úgy érzed, úgy lehet sejteni, hogy a vezetőség nem áll Hozzátok eleve rosszakarattal, akkor lehet, hogy Te is megpróbáhatod kérni. Nem ismerem milyen a hangulat az iskolában, van-e terror vagy rossz légkör.
A tanár talán meg tudja oldani saját hatáskörében, fű alatt. A halakkal lehet, hogy el kell számolnia, de akkor majd a Te haladat is másvalaki öli le.
Szerintem arra lenne érdemes hivatkozni, hogy mivel úgyis képtelen vagy megtenni a leölést, ezért mindenképp olyan munkahelyed lesz, ahol erről meg tudsz egyezni előre a munkáltatóddal, ezért aztán értelmetlen az iskolában megkövetelni ezt Tőled.
Szerintem
1) kérd meg a tanárt, hivatkozz erre mint fenn, legrosszabb esetben elutasítja
2) ha a tanár elutasítaná, akkor adj be valami írott kérelmet az iskolának, itt is erre hivatkozz mint fenn
3) ha ezt is elutasítjk, akor nehéz. Elvileg meg lehet talán próbálkozni egy ügyvédi levéllel, ügyvédi felszólítás küldésével, az kétesélyes lehet, mert erre vagy enged az iskola, vagy pedig felveszi a kesztyűt és beleáll az ügybe. Utóbbi esetben nem tudom megítélni az esélyeket, nem értek hozzá. Személyes véleményem szerint nincs sok értelme olyasvalakit leölésre kötelezni iskolai tanulmányi során, aki alkati okokból ezt képtelen megtenni, ezért úgyis előreláthatóan előre ki fogja kötni minden leendő munkáltatójától, hogy ne kelljen ölnie.
Egyszóval a 3) szint kockázatát nem tudom megítélni, de az 1) és a 2) szintig szerintem különösebb kockázat nélkül el lehet menni (hacsak nincs valami különösebb terror vagy önkényeskedés a suliban, hogy egy puszta kérést is megtorolnának, de ezt valószínűleg érzed, milyen a légkör).
Otthon mennyire támogatnak ebben? Szerintem sincs sok értelme úgy tanulni, dogozni, amiben csak szenved az ember folyamatosan. Ha úgy látod jónak, érdemes lehet szerintem megpróbálni ezekkel, kérni a dolgot a taanártól, az iskolától. Otthon tudnak erről, támogatnak ebben?
Ha egyáltalán nem sikerülne egyik szinten sem a dolog, mennyi a kockázat? Ilyenkor félévet veszít az ember, egy évet veszít, vagy azonnal kirúgják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!